Traktor och släp Inspektionsprocedurer

före slå ut vägen i en traktor-trailer "stor rigg," det är alltid bäst att göra en walkaround inspektion av alla viktiga komponenter: hjul, däck, belysning, tankar sadel, speglar, dörrlås, kopplingssystemet och bromsar. Inspektera hytt, motor, drivlina, koppling och släpet som en komplett helhet. När rullande på vägen, är det traktor och släp en enhet med två delar. Med detta i åtanke kommer att göra för en mer grundlig och nyttig inspektion process. Den Cab

Starta vid vänster fram (förarsidan) och kontrollera hjulet däck och lagemav. Se till att hjulet har några sprickor eller bucklor är däcken ordentligt pumpade och lagret navet inte läcker. Kontrollera upphävanden under och att alla fjädrar, skruvar och stötar absorbenter har inga uppenbara tecken på slitage. Flytta ner till förardörren och kontrollera att alla speglarna är fästa ordentligt och korrekt inställd. Vindrutan ska vara rena och fria från sprickor. Kontrollera undertill att sadeln gastankar är ordentligt fastsatta och visar inga tecken på skador eller leads. Kontrollera bromsljus och trailer power anslutningskablar. Se till att alla kopplingar är täta och det finns inga tecken på slitage eller skador. Kontrollera även undersidan på marken för några tecken på överföring eller andra läcker vätska. Upprepa denna process på höger (passagerarsidan) och runt på baksidan av hytten.
Trailer

Kontrollera alla bromsledningarna luft och elanslutningar. Kontrollera alla lampor och reflektorer för att se lökarna bränner och ingen av reflektorer är skadade. Kontrollera kopplingarna för korrekt smörjning. Sänka och höja armarna trailerstöd. Kontrollera hjulen för eventuella sprickor eller skador. Kontrollera att hjulen bär nav för läckor. Kontrollera om däcken är något onormalt slitage eller lösa regummerade. Gör samma sak för invändiga församlingar tandemhjul. Leta efter läckor eller tecken på slitage på fjädring och axlar. Leta efter eventuella läckt vätska på marken under hjulenheterna. Kontrollera att lera /stänkskydd är ordentligt fastsatt och visar inga tecken på slitage. Öppna och stäng bakdörrarna och leta efter väl fungerande och säkra lås. Upprepa kontrollen på höger (passagerar) sidan av släpvagnen.
I hytten

Kontrollera parkeringsbromsen, alla pedaler och ratt. Ta reda på om någon kontrollmekanism är löst eller behöver justeras. Kontrollera alla mätare och indikerade vätskenivåer. Slå på alla elektriska akuta indikatorer och kontrollera att allting fungerar. Se till att all nödvändig dokumentation, stockar och manualer är i lätt att nå platser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145308.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.