När kan Polisen Sök Lagligt en bil?

Många förare på vägarna i dag tror att om de blir stoppad av en polis att de har inget annat val än att samtycka till en sökning på deras fordon. Däremot behöver du inte att samtycka till en sökning, och du kommer att ge upp dina rättigheter genom att göra så. Trots detta finns det vissa situationer där en polis kan lagligen söka din bil. Samtycke

De flesta inser inte detta, men om du blir ombedd av en polis att samtycka till ett fordon sökning du inte behöver säga ja. Trots allt, om tjänstemannen automatiskt hade rätt att söka något fordon han ville så skulle han inte ens bry ber om din tillåtelse. Att säga nej innebär att det skulle vara olagligt för officeren att söka din bil, och alla bevis finns som ett resultat av sökningen kan inte användas mot dig i en domstol. Det är om:

- Officeren ser något i vanlig vy

- Du är arresterad

- Officeren har sannolika skäl att söka

-. Andra tvingande omständigheter föreligger
Contraband In Plain View
p Om du har något olagligt eller något som ser misstänkt i vanlig syn på en polis officer, har han all rätt att beslagta egendom. Beroende på vad den egenskapen är, kan detta leda till att ditt gripande och naturligtvis en laglig jakt på resten av ditt fordon. Under ett gripande


De som drog över, greps och placerades i förvar av polisen inte längre har rätt att neka ett fordon sökning oavsett de ursprungliga avgifterna. Varje smuggelgods som finns i fordonet efter gripandet och medan du är i förvar kommer att resultera i ytterligare åtal mot dig.
Trolig orsak
p Om du dras över av en officer av lagen och han har ett giltigt skäl att tro att du kan vara i besittning av smuggling, kan han söka juridiskt er bil. Detta händer ofta att förare som har dofter av droger eller alkohol som härrör från fordonet som officeren går fram. Och kom ihåg, det är mycket lättare för officeren att bevisa trolig orsak i en domstol i en lag än det är för dig att motbevisa det.
Tvingande omständigheter
p Detta är typ av en gråzon när det gäller polisens husrannsakan och beslag. Tvingande omständigheter uppger att det är lagligt för en officer av lagen att söka din bil om den officer tror han agerar för att förhindra en nödsituation eller förstörelse av bevismaterial. Ungefär som trolig orsak, är detta en extremt tuff försvaret att motbevisa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145241.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.