Hur man kör en manuell Uphill

Att köra en manuell växellåda fordon uppförsbacke kan vara svårare än att köra på en plan väg. Om du startar upp från stillastående, kommer fordonet rulla bakåt långsamt eller avsevärt när bromsen släpps, beroende på sluttningen av kullen. Du kan också komma över en brant backe efter körning på relativt platta vägar, så att lära sig att använda bilens växlar korrekt är mycket viktigt. När du känner att gaspedalen för att koppla förhållandet och öva några gånger, en teknik för att köra uppför backar kommer att vara i bakhuvudet när man kör ett fordon manuell växellåda. Instruktioner
Starta Off från stillastående
1

Håll din högra fot på bromsen tills du är på väg att köra upp för backen.
2

Håll kopplingen, som är längst pedalen till vänster, hela vägen ner med vänster fot, och satte bilen i första växeln.
3

Släpp bromsen, trycker på gaspedalen, och starta för att frigöra kopplingen. Släpp kopplingen med vänster fot långsamt, samtidigt som en lämplig mängd gas med höger fot. Under denna period kommer bilen kortfattat rulla bakåt, men kommer snart att gå framåt.
4

Beroende på sluttningen av kullen bör RPM vara någonstans 2000-3000. Till exempel kommer att varva med bilen till tre tusen RPM på en brantare backe gör starta bilen från en hållplats lättare.
5

Fortsätt uppför backen, flytta till andra eller tredje växel beroende på lutning kullen.
gå upp för en kulle När Redan i Motion
6

Bestäm lutningen av kullen som närmade sig.
7

Press kopplingen hela vägen ner och växla ner en växel innan stigande kullen om den har en gradvis lutande sluttning. Till exempel växla från femte växeln till fjärde, eller från fjärde växeln till tredje, och hålla rätt hastighet. Håll varvtalet i effektklass, vilket är ca 5-7000. Detta kommer att göra det möjligt för fordonet att ha mer makt samtidigt som klättrar uppför backen.
8

Tryck kopplingen ner och växla ner en andra gång om lutningen har en brantare lutning. Till exempel växla från trean till tvåan. Håll varvtalet i effektklass under körning uppför backen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145454.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.