Driver tillståndskrav

När din son eller dotter inches mot att 15 eller 16 års märket, ett av de största samtalsämnena kommer sannolikt att vara när han eller hon kommer att få en förare tillstånd. Föraren tillstånd, även kallad en körkortstillstånd, är steget rätt innan licensiering när din tonåring (eller en äldre vuxen som bara lära sig att köra) är tillåtet att köra bilen i begränsade situationer för att förbereda sig för körprovet. Tänk på att detta är inte en licens för en olicensierad förare att köra vart han vill --- det finns vissa krav som måste uppfyllas och respekteras. Ålder Krav

I de flesta jurisdiktioner, måste du vara minst 15 år gammal för att få din chaufför tillstånd, även om vissa stater tillåter tonåringar att köra vid 14 års ålder. Detta beror på att i många stater den lagliga köra åldern börjar kl 16 eller 17, så det gör ett till två års praktik innan du kan köra på egen hand fritt.
Pappersarbete

För att ansöka om din chaufför tillstånd, måste du presentera pappersarbete till institutionen för motorfordon i ditt tillstånd. För en, har avdelningen för att se till att du är en juridisk medborgare som antingen är född i USA eller naturaliserade. Du måste presentera ett födelsebevis och personnummer om du är en naturlig född medborgare. Om du immigrerade hit, måste du ha en naturalisering rekord, pass eller annan statligt erkänt din juridiska status i USA I många stater, måste en tonåring som ansöker om tillstånd presenterar också ett intyg från sin skola för att bevisa att han är i god status.
Testa

Precis som med en faktisk körkort, du måste passera vissa tester som ska godkännas för en förare tillstånd. Allra minst, kommer du vara tvungen att ta och skicka ett kunskapsprov för att mäta din allmänna uppfattning om vägen, och en vision test för att se till att du kan se när du kör.

Priset för en förare tillstånd varierar beroende på ditt tillstånd (vilket är fallet med alla andra krav), men i allmänhet priset är mycket mindre jämfört med att betala för en officiell licens. Räkna med att betala någonstans mellan $ 10 till $ 50, när du går för din chaufför tillstånd.
Övriga krav

När du får ett körkortstillstånd, är det endast tillåtet att köra Enbart under vissa tider på dagen. I de flesta stater, är det senaste du kan köra okontrollerade förrän om 9 pm eller 10 PM Du måste ha en licensierad förare av en viss ålder (oftast 21 eller äldre) i bilen med dig på andra tider för att vägleda och titta på dig under din utbildning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145191.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.