Hur man kör en standard Transmission Car

manuellt växlade bilar är inte lika vanligt som de en gång var, och detta har resulterat i färre människor lära sig att köra dem. Det är dock en färdighet som tar tid att lära sig och skulle givetvis vara användbart om det är nödvändigt att köra en någonsin kommer upp. Standardväxellåda bilar har flera fördelar jämfört med automatik. De är billigare och lättare att underhålla. De får bättre gas körsträcka. De ger föraren mer exakt kontroll över bilen under körning. Denna guide bör ge dig en bättre förståelse för hur man kör en manuell växellåda bil. Men, är det starkt rekommenderat att du har någon med dig som har erfarenhet av att köra manuella bilar i början. Vissa människor tycker att det är ganska svårt att lära sig. Saker du behöver Review, en manuell växellåda bil med en varvräknare
Visa fler instruktioner
1

läsa om kopplingen. Det första du kommer att märka att få in en manuell växellåda bil är närvaron av en tredje pedal. Denna pedal kallas kopplingen, och det är normalt längst till vänster av de tre pedaler. När du kliver på kopplingen, kopplar det motorn från hjulen. Detta gör det möjligt för motorn att fortsätta köra medan du växla, eller när bilen står stilla. På en automatisk bil, det finns ingen koppling, eftersom motorn frikopplas automatiskt när det behövs.
2

Läs om växlarna. De flesta bilarna använder redskap för att låta motorn köras effektivt vid olika hastigheter. Automatiska bilar har växlar också, men de är skiftas automatiskt. Om du lyssnar, kan du höra även höra dem ändras när du accelererar. I en manuell bil, växling är ditt ansvar. Följande är en mycket grov uppskattning av de varvtalsområden av kugghjulen. Hastigheterna kommer att variera från en bil till en annan. Första växeln används för mycket låga hastigheter (vanligen under 5 miles per timme). Andra växeln används för något högre hastigheter (vanligen ca 5-15 miles per timme). Tredje växeln används för hastigheter ungefär mellan 15 och 40 miles per timme. Fjärde växeln används forhigher hastigheter, exempelvis vid körning på motorvägen. Vissa sportbilar har fem, eller ens sex växlar. I samtliga fall principen är densamma.
3

Starta bilen. Innan du startar en manuell växellåda bil, se till att du trycker på kopplingen in och håll ner den. Annars kommer bilen gå framåt så fort du vrider om nyckeln. Tryck ned bromsen med din andra foten.
4

Sätt bilen i växel. Med kopplingen hålls fortfarande ner, och med den andra foten på bromsen, flytta växelspaken till första växeln. Se också till att nödbromsen är avstängd.
5

Fortsätt hålla i kopplingen. När du är redo att börja röra sig, ta din högra foten från bromsen och tryck försiktigt på gaspedalen precis tillräckligt för att orsaka varvräknare nålen att gå upp lite.
6

Låt ut kopplingen mycket långsamt tills du känner att motorn börjar engagera hjulen. I det ögonblicket, trycka ner lite mer på gaspedalen. Fortsätt sakta släppa ut kopplingen samtidigt öka makten med gaspedalen. Om du vid något tillfälle hör ett skrapande ljud, eller motorn börjar skaka, trycka kopplingen tillbaka och börja om. Med övning kommer du att lära dig att släppa ut kopplingen i en enda mjuk rörelse.
7

Accelerera på vägen. När motorn är redo att gå vidare till nästa växel, kommer du att höra motorn gnälla och varvräknare nålen med kraftigt stigande. Vid denna punkt, snabbt trycka in kopplingen, lägga i tvåans växel och släpper kopplingen. När bilen rör sig, släppa ut kopplingen är mycket lättare än när man börjar från stillastående. Upprepa processen för varje redskap som du får fart.
8

Du kan också använda de redskap som hjälper dig att sakta ner genom att vända på processen växel med växel. Detta är särskilt användbart om dina bromsar någonsin misslyckas.
9

Glöm inte att sätta in kopplingen varje gång du måste sluta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145128.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.