Hur man kör en Cat grävmaskin

Även om det är möjligt att lära sig att köra en Cat grävmaskin utan att göra så, är det rätta sättet att lära sig hur man kör en Cat grävmaskin för att gå till tung utrustning skolan. Även är det möjligt att lära sig på jobbet, gör skolan passerar legitimationsexamination mycket lättare. Om du däremot har tillgång till en Cat grävmaskin, öppna vidderna och massor av tålamod, är det möjligt att lära sig att köra en Cat grävmaskin på bara några timmars övning. Det är mycket rekommenderas att vara långt borta från andra människor, bilar och byggnader samtidigt lära processen. Saker du behöver sälja Grease gun
Heavy fett
Visa fler instruktioner
1

Leta i smörjschema för maskinen. Detta är vanligtvis fäst vid insidan av hytten sidorutan. Om du inte hittar det där, kontrollera bruksanvisningen. Efter lokalisering av diagrammet, fortsätt att pumpa två eller tre pumpar för fett i varje armatur visas som kräver daglig smörjning. Detta steg är viktigt eftersom dessa maskiner arbetar hårt och kräver frekvent smörjning.
2

Ange hytten och sitta i förarsätet. Justera sätet till den mest bekväma positionen för dig och fäst bältet. Sätt i tändningsnyckeln i tändningslåset och vrid åt höger för att starta motorn. Omedelbart kolla alla mätare för korrekt drift. Låt motorn gå på tomgång tills temperaturmätaren visar att maskinen värms upp. Vrid gasreglaget ratten för att höja varvtal hos motorn. Addera 3

Ställ hydrauliska lockout spaken i nedre läget så att hydrauliken att fungera. Denna spak finns till vänster om förarplatsen. Skjut den framåt och nedåt tills det tar stopp. Alla hydrauliska system på maskinen fungerar nu. Var medveten om att alla manöverspaken flyttas på denna punkt kommer att orsaka rörelse av någon del av maskinen. Var säker på att du vet vad du vill göra innan du flyttar en styrspak.
4

Lyft stabiliserarblad med höga manöverspak på fönstret sidan av hytten. Dra spaken mot maskinens baksida för att höja kniven.
5

Crawl maskinen med spakarna framför dig. Pushing spakarna mot Stödbladet kommer få maskinen att gå i den riktningen, att dra tillbaka dem kommer att vända maskinen. Det finns också två pedaler som sitter på undersidan av dessa spakar att tillåta rörelse framåt och bakåt medan dina händer är på andra kontroller.
6

manöver bommen med manöverspaken nära den vänstra armstöd säte. Skjut spaken framåt för att sänka bommen, dra spaken bakåt för att göra bommen röra sig mer vertikalt. Var medveten om att driva denna spaken åt sidan gör att hytten att rotera i en cirkel.
7

Förläng pinnen (den främre delen av bommen) med styrspaken närmast höger armstöd. Pushing här spaken framåt kommer att förlänga pinnen framåt bort från förarhytten, dra spaken bakåt gör att pinnen att dras mot hytten. Samma spak, när de flyttas till sidorna, gör att skopan att krypa mot, eller bort från, den maskinen.
8

Gräv ett hål genom att förlänga pinnen samtidigt sänka bommen och curling skopan att attackera markytan med skopans tänder i ett nära vertikalt läge. Så snart som tänderna har kommit in i marken börja bukta skopan tillbaka, något, medan också dra tillbaka pinnen och höja bommen. Precis som det låter, är detta en kombination av rörelser som kräver samordning av alla styrspakarna. Övning ger färdighet här.
9

Dumpa skopan på en hög eller i en lastbil genom att vrida hytten samtidigt curling skopan in mot hytten och höja och förlänga bommen och stickan. När hinken är i rätt position, stanna maskinen rotation och curl skopan öppen tills materialet deponeras.
10

Låt maskinen på ett säkert sätt när du är klar. Detta innebär kniven nedåt, bommen upp, sticka vertikalt och skopa vilar platt på marken. Stäng av motorn och ta ur nyckeln. Avsluta hytten bakåt medan du håller på handtagen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145175.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.