Hur man gör en U-sväng på en motorcykel

Alla kan rida en motorcykel i en rak linje. I själva verket kommer en cykel faller inte ner så länge det går framåt. Det verkliga tricket är att göra väldigt snäva svängar vid mycket låga hastigheter. Detta kräver ett visst mått av kontroll, återhållsamhet och balans. Mastering denna teknik är emellertid nödvändig för att bli en skicklig motorcyklist. Saker du behöver Review, en motorcykel i gott körklart skick Review, en platt, tom parkeringsplats, fri från grus och skräp
Rätt redskap och ridning klädsel.
Visa fler instruktioner

1

Börja med att gå framåt på första växeln vid en mycket låg hastighet. Tomgång är normalt tillräcklig för denna övning. Håll kopplingen täckt, men inte dra in ännu.
2

Vrid styret i riktning mot din tur, lutar cykeln som det går. Du kan nu dra in kopplingen en aning (kvar i friktionszon). Håll kroppen så upprätt som möjligt och pressa ner utsidan fotpinnen för att väga upp de magra. Detta gör att du kan luta cykeln längre än vanligt och slå skarpare.
3

Vrid huvudet i riktning mot din tur. Håll ögonen på vad din uttagspunkt är för tur. Din cykel kommer att gå var du tittar, så titta inte på marken.
4

När du har nått slutet av U-sväng, låt kopplingen ut helt och accelerera ut ur det . Cykeln kommer att räta ut sig när du lägger lite gaspådrag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145125.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.