Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Hur Rapportera trafikolyckor

En trafikolycka är en enorm börda för alla inblandade. Inte bara orsakar det skador på de inblandade fordonen, men folk kan bli skadade. Du är benägna att vara inblandade i större eller mindre trafikolyckor någon gång i ditt liv. Trafikolyckor är vanligt förekommande, och korrekt rapportering man är viktigt att alla berörda parter både för försäkringar och eftersom det krävs av statliga motorfordon lagar. Ring 9-1-1 omedelbart efter olyckan för att få polis, brandkår och ambulans hjälp. Lämna inte platsen förrän ogillades av myndigheterna. Instruktioner
Hur fil en trafikolycka rapport
1 Information

Exchange med den andra parten på platsen. Erhålla sådan information som den andra förarens identitet, kontaktuppgifter, körkort och licensnummer plattan, och försäkring information. Ge samma information till den andra föraren. Detta är viktigt i alla olyckor, oavsett mängden uppstått skador och huruvida olyckan skedde på offentlig eller privat egendom. Få kontaktinformation från personer som kan ha bevittnat olyckan.
2

Be om en kopia av polisanmälan. I mindre olyckor där ingen skadas och det finns liten eller ingen synlig skada, kan du välja att inte ringa polisen. Men det är bäst att ha en polisanmälan för någon olycka, eftersom det är en officiell sammanfattning av olyckan detaljerna.
3

Ring din försäkring transportören omedelbart för att göra din agent medvetna om olyckan . Du bör göra detta oavsett vem som bär skulden. Oavsett om du är på fel eller inte, kommer din försäkringsgivare vara inblandade i hanteringen kravet och kan ge goda råd om hur man ska gå vidare och börja hantera information. Den andra föraren kan eller inte kan vara försäkrad. Din försäkringsgivare måste vara medveten om olyckan från de första ögonblicken, om möjligt.
4

File trafikolyckan rapporten med närmaste Institutionen för motorfordon kontor om polisen inte tog en rapport på scenen. Du kan även skicka in en skadeanmälan på din statens Institutionen för motorfordon officiella hemsida. De flesta stater kräver arkivering av en trafikolycka rapport inom 72 timmar eller fem bankdagar från tidpunkten för olyckan. Vissa kan ge mer tid. Fyll i rapporten trafikolycka med exakta uppgifter om olyckan. Inkludera den exakta tidpunkten och platsen för olyckan, samt vilka åtgärder som utlöste olyckan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144927.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.