Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Vad är Krockkuddar gjord av?

Krockkuddar kan utrustas på flera delområden i ett fordon, men den vanligaste placeringen är rattnavet och framsätespassagerare instrumentpanelen. Även idén om en krockkudde i en bil kan verka enkelt, det tar flera komponenter, tillverkade av flera olika material, för säkerhetsmekanism för att fungera. För att en krockkudde till rätt distribuera och arbeta effektivt, måste en serie kemiska reaktioner sker, och därför måste de material som används i ett krockkuddar väljas med omsorg. Crash Sensor
En stålkula fungerar som sensor för airbagen.

Sensorer mäta svårighetsgraden av kraschen för att avgöra om effekten är nog för att kräva krockkuddeuppblåsnings. Sensorn är en liten boll av stål som hålls på plats av en fjäder eller en magnet. Bollen hålls på plats om inte fordonet retarderar mycket snabbt. Om effekten är över utbyggnaden tröskeln, är krockkudden blåses. Tröskeln är mellan åtta och 16 miles per timme, beroende på om personen i fordonet bilbälte, med högre tröskel för bältade passagerare. När sensorn aktiveras och stålkula flyttar, detta visar på en elektrisk krets.
Utvecklingen av krockkudden
Tre kemiska reaktioner sker under en frontalkrock

En liten pellet av natriumazid antänds efter stålet sensorn aktiverar den elektriska kretsen. Den antändning av natriumazid orsakar en kemisk reaktion, vilket resulterar i kvävgas. Det är denna kvävgas som blåser upp krockkudden självt. Denna gas är ofarligt, och fyller påsen på mindre än en sekund. Generellt tar hela processen från sensorn aktivering till kuddutvecklingen ungefär en tjugondel av en sekund.
The Bag
airbags snabbare än en blinkning i ett öga < p> Själva påsen är i allmänhet tillverkad av ett syntetiskt tyg, såsom polyamid eller nylon. Det finns små öppningar inom väven hos tyget, vilket gör att ut gas långsamt så att det fungerar mer som en mjuk kudde, snarare än en hård barriär. Det tar bara ett par sekunder för att trycket inuti väskan för att minska den för atmosfärstryck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144926.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.