Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Släpvagnsbelysning Problem

Belysning gör trailers trafiksäkra genom att trailern synlig för andra förare. Trailers är skyldiga att ha bromsljus och blinkers, och större släp kan kräva kör lampor. Dangeroustrailers.org säger att de flesta stater har lite reglering av släpvagnar som väger enligt 3,000 pounds, även om de flesta stater kräver att trailers har arbetsbelysning vid tidpunkten för registreringen. Ljus Anslutningar

Vanligtvis ledningar som ansluter till dragfordonet bär endast den positiva spänningen från batteriet. Energin för släpfordonets ljus överförs genom en låda känd som en "omvandlare". Lamporna styrs av omkopplare inuti vehicle.A kopplingsschema på etrailer.com visar att olika elektriska hook-ups är tillgängliga för kraftöverföring från dragfordonet till släpets belysning. Kontakterna, som sträcker sig från fyra klor (grundläggande hook-up) till sju stift, power bakljus, blinkers, kör lampor och bromsar trailer.
Jordanslutning

En dålig mark på en trailer kan orsaka att belysningen malfunction.The vit tråd på släpet änden av pluggen är marken. Den är fäst direkt till släpet ramen i de flesta fall. Om inget ljus fungerar, kan orsaken vara en felaktig grund wire.Alan Glos av duckworksmagazine.com säger att rost eller korrosion runt jordanslutningar är en vanlig orsak till en släpvagn ljus inte fungerar. Armaturer, som är skruvade till släpet ram, kan rosta och förlorar kontakten med ramen och skapar en dålig grund.
Corroded armaturer

RV belysning är mest benägna att korrodera innan ledningar skadas. RV ledningssystem har bättre skydd mot elementen, eftersom de är inneslutna i karossen på släpvagnen. RV belysning kan köpas i butiker eller från RV tillverkaren.
Elements Exponering

Duckworksmagazine.com 's Alan Glos säger att energiföretag och båt trailers ständigt utsätts för element. Och om lamporna är på en båttrailer, utsätts de för salt eller sötvatten när båten lanseras. Därför är ledningarna föremål för skav och kontakterna är utsatta för korrosion.
Slutsats

Lamporna på släpet kan göra skillnaden mellan en smidig resa eller en vilket kan sluta illa för föraren av dragfordonet eller annan bilist. Alla ledningar och armaturer måste undersökas av dragfordonet föraren före och efter resan för att säkerställa att de fungerar i alla lägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144886.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.