Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Vad är stoppsträckan för traktortrailers?

Körning på dagens vägar kräver en att ägna heltid och uppmärksamhet på jobbet till hands. Körning i närheten av semi lastbilar är en av de utmaningar som bilister står inför. Bilister bör också vara medvetna om att deras handlingar kan påverka agerande lastbilschaufför. Stoppsträcka
Inertia

är en utmärkt faktor i skillnaden i bromssträcka mellan en bil och en tung lastbil. En fullastad semi lastbil har totalvikt, beroende på dess last, upp till 80.000 pounds. (. Jämför detta med en genomsnittlig bilens vikt på 4000 pounds) Vid en hastighet av 55 km /h, är en semi lastbilens stoppsträcka 100 meter - längden av en fotbollsplan. En medelstor bil färdas med samma hastighet kan stoppa inom halva detta avstånd.
Semi Truck Bromsar vs Automotive Bromsar

tryckluft bromssystem för en semi lastbil är mycket annorlunda än för en bil. Luft bromsar har en fördröjning efter föraren steg på pedalen. En andra av restid ska hända innan uppsving av luften bromsar aktiverar friktionsdelar i bromssystemet. Semi lastbilar använder främst trumbromsar, vilket kan vara problematiskt på bergsvägar. De bromstrummor kan få heta och expandera om bromsen används för att styra hastigheten av lastbilen under en längre tidsperiod. Resultatet är utmattningsrisk och reducerad bromskraft.

Cars använder ett hydrauliskt bromssystem. Brake engagemang är nästan ögonblicklig med en bil system. De flesta moderna bilar innehåller också skivbromsar, som är mer effektiva än trumbromsar för fordonsapplikationer.
Olycksstatistik

US Department of Transportation rapport, "Large Truck and Bus Fakta Crash 2007" påstår att kollisioner där semi lastbilar stod för 5235 dödsfall under 2004. 1995 hade 4918 dödsoffer kollisioner där semi lastbilar. I samma rapport konstateras att antalet stora lastbilar inblandade i skada kraschar har minskat med 21 procent under de senaste 10 åren, och fordonet engagemang skattesats för stora lastbilar i skada kraschar har minskat med 33 procent.

Säkerhetsutrustning

En motorkompressionsbroms systemet är installerat på många stora lastbilar, den kompletterar friktionsbromsarna att hjälpa till att hålla den semi med en jämn hastighet medan fallande kullar. De motorkompressionsbroms utsläpp instängd luft från motorns avgasventiler, följaktligen använder motorns intag kompression för att bromsa fordonet. Denna typ av bromssystemet är också känd som en motor retarder eller Jake Brake.

Bendix Commercial Vehicle Systems har utvecklat en fullständig stabilitet system som förhindrar vältning olyckor genom controling giren av en sladd lastbil. Detta kommer att minska förlusten av kontroll i en paniksituation. Den Bendix ESP-systemet kan känna igen och hjälpa till att förhindra överstyrning, understyrning och förlust av dragkraft på grund av dåligt väder.
Defensiv körteknik

American Trucking Association utvecklat defensiv körning riktlinjer för bilister som kör i närheten av semi lastbilar. Dessa tekniker är utformade för att göra körningen säkrare för lastbilschaufförer och bilist likadana:

Kapa aldrig framför en halv av någon anledning. Fullastade lastbilar kan ta upp till 100 meter för att komma till ett fullständigt stopp. Var noga med att hålla ett avstånd på minst fyra billängder vid manövrering framför en semi.

Aldrig kvar tillsammans med en semi eftersom de har enorma blinda fläckar där bilar kan försvinna ur bild av lastbilschaufför. Den döda vinkeln på höger sida av det delvis löper längs släpet och sträcker sig tre körfält. Pass på vänster eftersom de blinda fläckarna är mindre

Håll ett säkert avstånd bakom en halv lastbil -. Omkring 20 till 25 billängder. Om du reser närmare du riskerar att bli i den döda vinkeln.
Slutsats

Commerce bygger på semi lastbilar för att föra in varor till marknaden. AAA Foundation for Traffic Safety säger bilförare orsakar de flesta av truck-bil kollisioner. Semi lastbilar kräver längre stoppsträcka och större cirklar svarvning. En hög grad av separation behövs vid körning i närheten av dessa stora fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144869.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.