Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Fördelar och nackdelar med att ha Krockkuddar

Krockkuddar rädda liv. Detta är en kort och enkel förklaring, och det är sant, har statliga tester visat fördelarna ur säkerhetssynpunkt med krockkuddar. Men det finns nackdelar med att ha krockkuddar i bilen. De kan vara farliga för barn och små vuxna och kan orsaka allvarliga skador om någon i bilen inte bär sitt bilbälte eller inte bär den på rätt sätt. Dämpning

Mellan 1987 och 2008 var uppskattningsvis 25.782 liv sparas av krockkuddar. Krockkuddar erbjuder en kudde mellan den åkande och bilens interiör, minska de skadliga effekterna av påverkan.
Fördelning av krockkrafter

Krockkuddar fördela krockkrafterna jämnare över en åkandes kropp. När kraften av en effekt är lokaliserad, är risken för livshotande skador mycket större. En krockkudde, dock tar det lokal kraft och minskar det genom att sprida ut det.
On /Off Slår

grund farorna med krockkuddar till barn, är fordon med ingen eller liten baksäten utrustad med on /off-switchar så att krockkuddarna kan stängas av för att skydda passagerarna yngre än 13. <
Force of Impact
p> Krockkuddar distribuera på omkring 100 miles per timme, denna otroliga kraft kan orsaka skador. Enligt National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), de flesta skador som orsakas av krockkuddar är mindre skrubbsår och brännskador.

Eftersom krockkuddar driftsätta med sådan kraft, kan de vara särskilt farligt för barn. Barn yngre än 13 bör alltid åka i baksätet för att undvika skador. Spädbarn under 20 Ibs. och 1 års ålder kan skadas allvarligt om de är sitter i baksätet i bakåtvänd spädbarn begränsningar.
Proper Restraint
p Det finns fall där allvarliga personskador eller dödsfall kan bli följden av krockkuddarna löser ut. Om en passagerare är ohämmad eller felaktigt återhållsamma, är medvetslös, eller sitter för nära krockkudden, kan hon bli allvarligt skadad när krockkudden utlöses. NHTSA rekommenderar vuxna sitta minst 10 inches från ratten eller instrumentbrädan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144974.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.