Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Bilolycka Fakta i Kanada

bilolyckor resultera i personskador, skador på egendom och ibland döden. För industriella nationer som Kanada, där antalet personbilar enbart har ökat med 60 procent under de senaste 20 åren har det blivit ett stort problem. Olika faktorer bidrar till risken för bilolyckor, inklusive bildesign, hastighet, vägarnas utformning och förarens prestationsförmåga. Statistik

Enligt den kanadensiska Transportation Safety Board, ca 160.000 trafikolyckor inträffar i Kanada varje år. Detta motsvarar 2,800 till 2,900 personer dödades på vägarna varje år.

Antalet registrerade personbilar i Kanada har nått 7.920.000 och ökar varje dag. Kanadensare tillbringar i genomsnitt två heldagar per år som reser till och från arbetet. De också pendlar i genomsnitt 63 minuter per dag.
Alkohol & drogpåverkan

Körning under påverkan av alkohol har blivit en av de viktigaste orsakerna till bilolyckor alla över hela världen. En organisation som heter MADD Kanada har också varit aktiv i kampen drogad körning vilket är en stor del okänd orsak till bilolyckor i Kanada, liksom över hela världen.
Mobiltelefon Användning

Forskning om kanadensiska bilolyckor 2002-2007 visar att uppskattningsvis 2,8 procent av kanadensiska förare i landsbygden använde mobiltelefoner under 2006, medan 5,9 procent av urbana förarna med hjälp av mobiltelefoner under körning.


Country Kostnader

Studier har också visat att bilolyckor kostar Kanada totalt $ 62700000000 varje år. Detta inkluderar direkta kostnader för skador på egendom, sjukhusvård, trafik försening, katastrofhantering och out-of-utlägg av offren.
Säkerhetsbälten och krockkuddar

Resultaten av en studie som utförts av Stewart, Arora och Dalmotas beräknar att 11.690 främre passagerare i ett lätt fordon räddades av användning av bilbälte över en 11-årsperiod. Det fanns också 313 kanadensare räddades av krockkuddar under samma tid. Dessa siffror innebär att ekonomiska fördelar till följd av användning av bilbälte 1990-2000 uppgick till $ 17500000000.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144903.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.