Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Fördelar med Krockkuddar

Krockkuddar uppfanns för att hålla folk tryggare under trafikolyckor, med de första krockkuddarna placerade på förarsidan bara. Framsätespassagerare krockkuddar följde snart, och den amerikanska National Highway Traffic Safety Administration 1998 började kräva att alla fordon för att omfatta förare och främre passagerare krockkuddar. Så småningom var sidokrockkuddar utvecklades också, och vissa modeller har nu krockgardiner som tappar från taket. Krockkuddar fram

Krockkuddar fram ursprungligen var avsedda att skydda förare och passagerare från huvudet och skador bröstet, och vissa modeller nu även erbjuda torso krockkuddar. I synnerhet, förekomsten av allvarliga skallskador från att slå i ratten är instrumentbrädan eller vindrutan reduceras med krockkuddar, även om bilbälte har bestämts så viktigt att minska risken för personskador eller dödsfall.

sidokrockkuddar för framsäten
Side

effekter är också ett stort problem i trafikolyckor. Consumer Reports noterade att under 2004 var nästan 5000 åkande i framsätet dödades under denna typ av påverkan i fordon utan sidokrockkuddar. Den Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) beräknat att om alla dessa fordon hade inkluderat huvud-och-torso sidokrockkuddar, över 2000 av dödsfallen skulle ha förhindrats.

Consumer Reports också citerar en studie 2006 av IIHS visar att huvud-och-torso påsar minskade risken för död för bilförare med 37 procent, och sport utility bilister med drygt 52 procent i sidokollision . Även den amerikanska regeringen inte kräver tillverkarna att inkludera sidokrockkuddar, bilföretag installera allt dem som mer bevis visar sina fördelar.
Försäkring rabatter

Ägare av fordon med främre krockkuddar får ofta lägre priser eller rabatter säkerhet för Bilförsäkringar. Sidokrockkuddar kan ge ännu större besparingar.
Överväganden

Krockkuddar också kan orsaka skador, och folk bör sitta minst 10 inches från främre krockkuddar, om möjligt. Barn som är 12 år eller yngre bör inte sitta i framsätet, eftersom krockkuddar kan orsaka allvarliga skador på dem. Dessutom, barn i bakåtvända bilbarnstolar ska aldrig åka i framsätet som har ett passagerarsidan krockkudde.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144837.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.