Hur Wire en 12 volt elsystem i en RV

En väl genomtänkt 12-volts elsystem i ett fritidsfordon eller RV, möjliggör längre perioder av fjärr camping och pålitlig start av motorn. Systemet innefattar två separata 12-volts delsystem, ett tjänar chassisystem och driver fordonsindustrin del av fordonet, och den andra tjänar tränare och driver "hus" del av fordonet. Framgångsrikt kabeldragning systemen kräver betydande planering och förberedelse. Saker du behöver
Tillverkarens litteratur för alla 12-volts apparater
batteri isolator
djupurladdningsbatteri eller batterier
Övervaka panel
Inverter
Converter Review Landström med stickpropp
Gruppsäkring
Wire
Connectors
Omfattande auto elektriker verktygslåda
Visa fler instruktioner
1

Använd ett batteri isolator för att säkerställa chassisystem inte kan vara uttömd genom användning av tränare systemets utrustning. Ett batteri isolator prioriterar laddning från den fungerande motorn till chassit batteriet, sedan övergår laddningen till tränare batteriet, men förhindrar att "hus" system från ritning på chassit batteriet.
2

Design coachen systemet att säkert svara på alla dina förutspådde strömstyrka och spänning behov av eluttag, belysning och apparatens användning. Använd tillverkarens litteratur för att beräkna värden för att inkludera vattenpumpen, motorer för slide-outs, och ugnen fläkten även om ugnen körs på propan. Köp ett djupurladdningsbatteri eller bank av batterier adekvata den förutspådda användningen. Det är möjligt att tråd en bank av batterier på två sätt: att sammankoppla batterierna parallellt kommer att öka amp timme kapacitet, och ansluta batterierna i serie kommer att öka spänningen kapaciteten. Installera alltid en batterifrånkoppling huvudströmbrytare nära batteriet eller bank av batterier så att säkringen styrelsen kan isoleras.
3

Gör ett diagram över alla ledningar kretsar och apparater som behövs för att besvara alla din beräknade behov. Eftersom likström (DC) passerar i en riktning, från batteriet och genom en apparat till jord, skall varje krets börja på en smält anslutning till tränare batteri och slutet på marken. Vid omräkning diagrammet till installationen, beakta de enklaste och mest praktiskt sätt att dirigera kablar för att hålla dem diskret och samtidigt minimera störningar tyget av RV.
4

Bestäm om en monitor panel som centraliserar mätare och rattar och övervakar batteriet kommer att vara användbar. Om så är fallet, planerar att installera det där tillträde är enkelt och bekvämt men där det inte kommer att bli föremål för fukt eller oavsiktlig beröring.
5

Välj en inverter baseras på kraven i din RV: s 120-volts apparater. Mikrovågor, de flesta tv-apparater och vissa RV varmvattenberedare kräver 120 volt för att fungera, liksom tillbehör som förs från hemmet, såsom hårtork och kaffebryggare. En inverter ger 120-volts ström från 12-volts batteri, men gör det på ett betydande straff till batteriets laddning.
6

Planera en plats för dig som vill köra en navelsträng som kommer att ansluta RV till landström. Sladden ska ha en 30 - eller 50-amp kontakt i ena änden, och en panel av brytare i den andra. Hitta en konverterare nära brytaren panelen, för att omvandla 120-volts ström från landanslutning till 12-volt för dina system. Omvandlaren bör betraktas som en del av den 12-volts system eftersom det automatiskt laddar tränare batteri när stranden strömsladden sitter i.
7

Design en säkring ombord för 12-volts system, och lokalisera den nära där stranden sladden går in i RV. Utöver att skydda din husbil från farorna med oreglerad makt, kommer säkringen styrelsen också fungera som en fördelning panel, dela makten dras från coachen batteriet i mindre ledningar som tjänar separata enheter, till exempel enskilda apparater eller kretsar för belysning eller försäljningsställen. Hela loppet av tråd till säkringen Styrelsen bör vara av samma spårvidd till den mellan batteriets pluspol och batterifrånkoppling huvudströmbrytare, vanligtvis fyra-mätare

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118235.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.