Hur man lägger freon i en RV Rooftop Air Conditioner

Luftkonditioneringsapparaten fungerar genom att skicka luft över en förångare spole, som kyls genom användning av ett kylmedel. Den vanligaste köldmediet är freon, ett varumärke som ägs av DuPont som är universellt - om än felaktigt - används som en generisk term. En minskning i nivån av köldmedium översätter i en droppe i maskinens effektivitet. Takaggregat vanligtvis inte har en servas port, nästan alltid är system förseglats på fabriken. Att sätta freon i, skulle en laddning port måste svetsas in i systemet av en expert. Det är möjligt att sätta freon i vissa RV rooftop luftkonditioneringsapparater. Saker du behöver
Luftkonditionering ladda kit
Manifold köldmedium mätare inställd
skruvmejsel eller
Socket Or | Wrench
Visa fler instruktioner
1 < p> Lossa och lyft bort taket luftkonditioneringen yttre höljet. Höljet hålls på plats av en serie av fästelement runt dess nedre kant. Använd en skruvmejsel eller socket eller skiftnyckel, som bestäms av de fästanordningar som används av tillverkaren. Vid lyft bort fallet, se till att inte kontakta den ömtåliga utrustningen inuti.
2

Inspektera maskinen för att lära sig om det finns ett köldmedium port. Om det finns, kommer den att vara placerad på sidan av maskinen som innehåller den större av två kopparrör, som löper från kompressorn till RV invändigt, inklusive förångarslingan. Detta kallas för "sug" sidan av systemet.
3

Rådfråga tillverkarens litteratur eller en data-tagg på maskinen för att avgöra vilken typ av köldmedium krävs. Äldre fordon använder vanligtvis R22, som nu är dyrt och svårt att köpa. Nyare bilar använder ett antal olika typer. Köp en påfyllning kit av lämplig köldmedium.
4

Använd termometer för att mäta den omgivande temperaturen inuti RV. Leta luftkonditioneringen sjökort, som normalt kommer att fastställas inuti höljet. Diagrammet kommer att ha en serie temperaturer noterades tillsammans med en rad optimala köldmedium tryck, en för varje angiven temperatur.
5

Fäst slangen grenröret spårvidd tydligt märkta som för sugsidan till hamnen, vanligtvis den vänstra slangen. Fäst den genom att skruva den kvinnliga slangänden i en medurs på de hangängor av hamnen.
6

Slå på luftkonditioneringen på genom aktivera det genom att släppa termostaten till sin kallaste inställningen.

7

Consult mätaren tydligt märkta som för sugsidan för att bekräfta att en top-up eller infiltration är nödvändig. Gör detta genom att läsa av trycket på köldmediet inuti luftkonditioneringen och jämföra det med diagrammets omgivningstemperatur siffra som matchar din läsning inifrån RV. Om köldmediet trycket är mindre än optimal för den uppmätta temperaturen i din RV, är det nödvändigt att fylla på eller ladda systemet.
8

Bifoga en behållare av den föreskrivna kylmedel till slangen tydligt märkt som är för detta ändamål, vanligtvis den centrala slangen. Rensa mätarna genom att kort öppna och stänga ventilen tydligt märkt för detta ändamål, vanligtvis den högra ventilen.
9

Öppna tydligt märkta påfyllningsventilen och låt Freon att komma in i luftkonditioneringen i en minut . Stäng ventilen och vänta ytterligare en minut innan efterkontroll mätaren. Upprepa denna process som behövs tills köldmedietrycket når den nivå som anges som optimalt för den uppmätta temperaturen i din RV. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118228.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.