Hur felsöker jag en Quad Polaris 700 Sportster Twin?

Sedan in i ATV marknaden 1985 med världens första automatiska quad Polaris har utvecklat ett antal fyrhjulingar som har mötts med stor kritik och kommersiell framgång. Den Sportsman 700 Twin är en sådan ATV, heter "ATV of the Year" av ATV tidningen i början av 2000-talet. Den största cirkulationen ATV Magazine i USA vid den tiden, berömde ATV Magazine Sportsman 700 Twin för sin makt och mjuk gång. Men som alla fordon, krävs det Sportsman 700 regelbundet underhåll och reparationer för att fortsätta köra med optimal tillstånd. Polaris ger felsökningsförslag i Sportsman 700 Twin bruksanvisning. Saker du behöver
Standard skiftnyckel slang Flighter Garden med vatten
butik trasa
OW-40 viskositet motorolja
60 procent frostskyddsmedel, 40 procent kylvätskeblandningen
12 volts batteri
Wire-borste
Separat-driven batteriladdare
Blyfri bensin
tändstiftsnyckel
Tändstiftsgap Tool Review RC7YC tändstift
Visa fler instruktioner
Överhettning
1

Stäng av motorn och se till att Sportsman 700 Twin inte överbelastas om fordonet är överhettad. Den främre rack rymmer högst 100 kg., Den bakre racket inte mer än 200, och quad kan bara dra upp till 1500 kg.
2

Kontrollera den främre skärmen, ligger högst främre änden av Sportsman 700. Om skräp har fastnat i skärmen, ta bort skärmen. Använd en skiftnyckel för att ta bort skruvarna på den övre delen först och dra försiktigt bort den från quad. Upprepa för den nedre delen av skärmen. Rengör skärmen noggrant med vatten.
3

Inspektera kylarens lameller, som ligger bakom den främre skärmen. Spola rent med trädgårdsslangen om de också omfattas av skräp och smuts.
4

tillbaka den främre skärmen, skruva i den nedre skärmen först och den övre skärmen sekund.
5

Kontrollera motorns oljenivå. Gör detta genom att först placera quad på plan mark, starta motorn och låta den gå på tomgång i 30 sekunder, sedan stoppa det igen. Detta gör att motoroljan att värma något så att du kan läsa nivåer lätt.
6

Ta bort oljestickan från påfyllningsröret, sticker ut från sidan av Sportsman 700 motor.

7

Rengör oljestickan med en torr trasa, sätta in den helt i oljetanken, och ta bort den igen. Motorolja nivåer bör nå mellan de två varumärkena på den sida av oljestickan.
8

Lägg 0W-40 motorolja till påfyllningsröret om inte motorolja nivåerna är otillräckliga, eftersom detta kan leda till att motorn överhettas. Fortsätt att fylla tills oljenivån når högre på mätstickan.
9

Skruva mätstickan och oljepåfyllningslocket igen.
10

Kontrollera kylvätska nivåer i reserven tank, som ligger på vänster sida av quad under den vänstra sidopanelen. Nivåerna bör nå mellan de lägsta och högsta märken på sidan av transparenta tanken. Om inte, skruva av reserven tanklocket och tillsätt en blandning av 60 procent frostskyddsmedel och 40 procent kylvätska tills nivån når detta märke. Återgå reserven tanklocket och vänstra sidopanelen.
11

Starta motorn. Om motorn fortsätter att överhettas, ta quad till en Polaris återförsäljare för inspektion.
Motor Turn Over
12

startmotorn och lyssna. Om motorn inte startar över, kontrollera batteriet.
13

Skruva av Sportsman 700 förarstolen för att komma åt batteriet. Ta bort batteriet genom att koppla bort hold-down bandet och batterikablar, var noga med att ta bort den svarta (negativa) kabeln först och den röda (positiva) kabel sekund. Lyft ut batteriet ur quad.
14

Inspektera batteriet och polerna. Om de är på något sätt skadad eller sprucken med en ny 12 volts batteri.
15

Skrapa batteripolerna gratis för alla korrosion med hjälp av en tråd-borste.
16

Ladda batteriet helt till 12.8 volt med en separat, 1,2 amp batteriladdare.
17

tillbaka batteriet, ansluta den röda kabeln först och den svarta kabeln sekund. Sätt tillbaka hold-down bandet och installera den idrottsutövare sätet.
18

Använd startmotorn en gång. Om motorn fortfarande inte startar om eller vänder över mycket långsamt, ta Sportsman 700 Twin in för reparation.
Engine förlorar ström
19

Använd startmotorn. Om motorn blir över, men startar inte, eller förlorar makten efter ridning, kontrollera nivån på bensin i bränsletanken. Med blyfri bensin
20

Refill och starta motorn om bränsle nivåerna är otillräckliga .
21

Kontrollera skicket på det bränsle som finns i tanken om bränsle är tillräckliga. Om bensinen verkar vatten eller klibbigt, ta Sportsman till butiken för att ha dem rinna detta möjligen-förorenat bränsle och fyll på med ny bensin. Avlägsna och inspektera Sportsman 700 s två tändstift, belägna
22

inuti quad s dubbla cylindrar. Gör detta genom att först ta bort tändhatten, sedan vrida varje plugg moturs med en tändstiftsnyckel. Lyft försiktigt varje plugg ur dess respektive cylinder.
23

Inspektera elektroden slutet av varje tändstift. Spetsen ska vara grå, brun eller ljusbrun. Om det är sprött och vitt, bränd eller sprucken, byt till en ny RC7YC tändstift.
24

Ställ in tändstiftets elektrodavstånd för varje plugin till exakt 0,9 mm (0,035 inches). Denna klyfta är måttet mellan kroken i slutet av tändstiftet. Att långsträckt, använd en gnista verktyg stiftgapet att dra kroken bredare. För att förkorta avståndet, tryck på denna krok mot en fast, plan yta.
25

tillbaka varje tändstift genom att vrida det medurs till antingen cylinder med tändstiftsnyckel och placera tändhatten igen.
26

Starta motorn. Om det fortfarande inte startar eller fortsätter att stanna, ta Sportsman Twin till butiken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118377.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.