Hur mäter dragkula Vikt

Körning med tungt släp tar lite planering för att säkerställa att det transporteras på ett säkert sätt. En släpvagn som har för lite eller för mycket dragkula (eller tungan) vikt kan påverka hanteringen av hela riggen och orsaka en olycka. Dessutom, det dragna fordonet och dess Hitch har gränser för hur mycket av släp tungan vikt de kan hantera. Det är viktigt att mäta din släpvagn tunga vikt att se till att du inte överbelastar dragfordonet. Du kan mäta din släpvagn tunga vikt med hjälp av objekt som du kanske redan har. Saker du behöver
Måttband Sida 2 stoppklossar Sida 2 fordonsindustrin pallbockar
Badrumsvåg (£ 300 kapacitet) katalog en tegelsten Sida 2 längder 1-tums diameter stålrör , 12 inches
4-fots längd av 4-tum med 4-tums timmer
Visa fler instruktioner
1

Anslut släpvagnen till dragfordonet och parkera på en nivå , fast yta, t.ex. en uppfart eller en parkeringsplats. Mät markfrigången av trailern genom att förlänga ett måttband från marken på framsidan av vagnen till underläppen på släpvagnen tungan. Gör en anteckning i denna mätning.
2

Koppla trailern från dragfordonet. Blockera hjulen på släpvagnen för att förhindra varje oönskad rörelse. Sänk ner de främre Domkrafter på släpvagnen. Om släpet inte har inbyggd Domkrafter, står place fordonsindustrin jack under främre rambalkar på släpvagnen på båda sidor.
3

Höj släpets tungan jack så att uttaget är flera inches från marken och vikten av den främre delen av vagnen stöds av Domkrafter eller pallbockar.
4

På marken under trailern tunga jack, placera en badrumsvåg och en tegelsten ungefär 3 meter ifrån varandra. Placera en 12-tums längd 1-tums diameter röret på skalan och en annan på tegel. Använd ett måttband och justera positionen av skalan och tegel för att se till att rören är exakt 3 meter från varandra. Placera ett 4-tum med 4-tum med 4-fot långa virkesstycke över rören på skalan och tegel.
5

Sänk trailern tunga jack att vila på virke. Se till att tungan uttaget är 2 meter från röret på badrumsvåg och 1 fot från röret på tegel. Justera höjden på den främre delen av vagnen med tungan jack till rida-höjd mätning erhölls i det första steget.
6

Läs mängden vikt på vågen och multiplicera det med tre. Detta är den totala mängden av den tunga vikten som kommer att vila på det dragna fordonets dragkrok boll.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117516.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.