Hur man fixar en System Kabel Lift på en Pop-Up Camper

Oavsett vilken tillverkaren producerade din pop-up husbil, och oavsett vilken form av enhet aktiverar taket rörelsen, ett system av kablar och remskivor, fjädrar och en vinsch kommer att höja och sänka taket. Du kan vinscha upp taket själv, använda en anpassad borrmaskin, aktivera ett pumpat hydraulsystem eller använd ett inbyggt batteri för att driva en automatisk vinsch, men de strandade kablarna kommer fortfarande att vara en del av din husbil. De överför kraften från vinschning mekanismen med lyftmaskineriet så är under betydande stress både när du installerar och dra tillbaka den utsträckta sektionen. De är den enda delen av mekanismen någonsin kommer att misslyckas. Saker du behöver
Hushåll Toolkit Review silikonbaserat glidmedel
Socket
Wrench (tillval) katalog ersätter kabel
Visa fler instruktioner
1 < p> Förläng pop-up husbil tak. Om kabelbrott hindrar dig från att göra detta normalt, lyfta taket med bil domkrafter och stag den med stolpar hålls stadigt på plats med klämmor.
2

skala bort paneler eller höljen som döljer den horisontella kabeln går upp varje hörn. Du kommer att se en trissa i varje hörn inuti eller omedelbart under golvet. Spraya en silikonsmörjmedel på veven, kablarna och alla remskivor, vänta sedan 15 minuter.
3

Leta fördelningen block som hanterar rörelse av kablarna för att höja och sänka taket , sin position under sommarlägret varierar med tillverkaren, så kolla med din bruksanvisning. Från denna fördelning blockera kablarna löper genom ett system av remskivor till sommarlägret fyra hörn, där de leds in den teleskopiska stöder. Följ alla kablar från distributionen blocket till sina ändar, kontroll av dem tills du hittar den trasiga.
4

Använd en hylsa eller skiftnyckel för att lossa muttern som håller remskivan som dirigerar den trasiga kabeln, då mata båda halvorna av kabeln ut genom dess ledningar eller tunnlar guide. Släpp båda ändarna med en skruvmejsel eller skiftnyckel beroende på tillverkarens system, de flesta kablar är fångade mellan två plattor som är fästa tillsammans med en mutter /bult /bricka montering tills kabeln inte kan glida
5

Skaffa. en ersättare kabel som exakt motsvarar storleken och vikten på den sönderslagna. En ansedd fritidsfordon återförsäljare bör kunna ordna leverans inom en eller två dagar.
6

Montera den nya kabeln i en omkastning av extraktionen, rådfråga din instruktionsbok för att fastställa om tillverkaren föreslår utfodring det in från taket eller distributionen blocket slut. Se till att hela kabeln just sitter i sina remskivor och guider. Återmontera krage eller paneler.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117392.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.