Hur du ansluter Controller Släpvagnsbroms på husbil med luftbromsar

Stora lastbilar utrustade med tryckluftsbromsar använder en take-off från deras huvudcylindern att kommunicera dragbil lufttryck till släpvagnar. Även sedan mitten av 1990-talet några stora husbilar har hade tryckluftsbromsar monterade, släpvagnar har inte. Ett föråldrat system överspänningsskydd bromsar, brukade vara ett alternativ, men nu anses farliga av brottsbekämpning och RV industrin. Trailers, resor släpvagnar och dockor som dras av husbilar kommer att utrustas med elektriskt aktiverade bromsar, utplacerade av en inkrementell laddning som utvecklats av en broms controller i husbil hytt. Kontrollen information överförs till släpets bromsar genom en sju-stifts skumt. Saker du behöver
Seven-stiftskontakt trailer sele (tillval) katalog Bromsstyrenheten
Elektrisk Toolkit Review Lödning kit
Shrink-wrap isolering kit
plast buntband

Visa fler instruktioner
1

inspektera din husbil och lokalisera bogsera anslutning skumt, vilket är en rund utlopp ungefär två inches över med ett fjädrande lock och sju terminaler inne. Om du har en förmonterad dragkrok bör du hitta skumt nära, om inte, kommer husbil tillverkaren har lämnat en "död svan,", en sju-ledarkabel med något utlopp zip-bundet under den bakre delen av fordonet .
2

testa funktionaliteten av den förinstallerade skumt genom att ansluta en släpvagn och som har en assistent rapport beteendet hos de olika lamporna när du kör igenom Sidomarkeringslyktan, svans, bromsning, signalering . samt backning system med bilen igång men stillastående
3

Köp en sju-polig kontakt om man inte är förinstallerad, kopplingen är universellt storlek. Följ tillverkarens instruktioner för att fästa de sju färgkodade ledningarna i din döda svansen till sju anslutningar på terminalen navet.
4

Montera broms controller i sitt "C"-formad konsol där du kommer har enkel åtkomst vid körning, inom 30 grader från horisontalplanet, och i linje med den främre /bakre axel husbil.
5

Leta hytten slutet av den döda svanen tråden eller kabeln från pre -installerade sju stift skumt, vid behov kontakta personalen kundsupport för din husbil tillverkare att ta reda på var i instrumentbrädan de brukar fästa tråden. Fyra av de sju trådar kommer att vara i instrumentpanelen, typiskt färgkodade blå till de elektriska bromsar, svart till batteriet heta terminalen via en inline säkring, röd till mikrobrytaren ovanför bromspedalen och vitt till jord.

6

Anslut ledningarna från bromsen regulatorn till de färganpassade kablar från skumt tråden. Löd anslutningarna och isolera går att använda en shrink-wrap kit. Använd plast buntband för att fästa några kablar som kan skapa en snubbelrisk, eller kontakta heta ytor och rörliga delar.
7

Kalibrera hooked-up broms controller genom att följa instruktionerna på förpackningen.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117404.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.