Hur till Mount Solpaneler på Campers

Solpaneler är ett effektivt sätt att leverera intern effekt till en husbil för användning när den står stilla. Även om det är möjligt att ge någon ström från bilbatteriet är bilbatterier inte konstruerade för detta och kan lätt tömmas och har deras liv förkortas om de används för mycket när motorn inte är igång. Solpaneler kan ge ström till deep-cycle batterier installerade i husbil separat från motorn, som sedan kan driva lampor, en radio samt små verktyg och pumpar. Saker du behöver
Solpanel
aluminium rack
Wiring
Inverter Laptopbatterier
laddningsregulatorn
Visa fler instruktioner
Montera panelerna

en

Montera ett rack på taket av husbil som är dimensionerad för att panelerna. Fäst gallret med ett gångjärn så att panelerna kan höjas till en perfekt vinkel mot solen när husbil är inte i rörelse.
2

Bolt racket ordentligt till taket på sommarlägret. Kontrollera att gångjärnen är vänd mot framsidan av husbilen, så att när husbil är i rörelse finns det ingen risk för vinden fånga panelerna och kasta upp dem i luften.
3 < p> Installera en spärr på den övre kanten av panelerna så att de kan fästas ordentligt i taket av husbilen när den är i rörelse. Panelerna kan användas för att fånga solljus under körning, men kan inte vara i något läge men platt på taket, för säkerhets skull. Kablarna
4

Kör från panelerna i det inre av husbil genom att borra ett hål i taket, dra kablarna genom hålet, och sedan tätskikt öppningen av fogar runt trådarna i hålet med exteriör kvalitet 100% silikon fogtätning.
ansluta systemet

5

Installera en eller två djupa-cycle batterier i en out-of-the-way plats i husbilen. Djupurladdningsbatterier är speciellt byggda för alternativa energisystem och fungerar annorlunda än vanliga bilbatterier.
6

Fäst panelerna till batterierna, installera en laddningsregulatorn i linje mellan dem. Konsultera en professionell elektriker med erfarenhet av solenergisystem för att vara säker på att du gör detta på ett säkert och effektivt sätt.
7

Fäst batterierna direkt till några direkta nuvarande lampor eller apparater som du har i husbilen. För att använda växelström lampor eller apparater, måste du installera en inverter för att omvandla likström till växelström. Små växelriktare som är tillräckliga för husbil applikationer kan köpas för $ 100,00 eller så i elektronikaffärer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117722.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.