Hur man installerar en Converter Bakljus

vid körning med släpvagn, oavsett om det är en liten hyra släpvagn eller en stor nyttofordonstrailer eller resa släpvagn, måste du ha arbetat trailer lampor för att låta fordon efter att du vet vad dina avsikter är. Medan vissa fordon har separat broms och blinkers lampor, de flesta vagnar har en kombination stopp och vrid glödlampan. Det är där ett bakljus omvandlare kommer in. A-omvandlaren gör att tre-funktionen ljus (stopp, tur och svans) på dragfordonet för att arbeta med en två-funktion ljus (stopp /vrid och svans) på släpvagnen. Saker du behöver
Wrench set
Pencil (tillval) katalog Borr set (tillval) katalog Borrmaskin (tillval) katalog stjärnskruvmejsel (tillval) katalog Circuit testare
Helper Review 4 tråd kranar
Tänger
Buntband
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och lossa den negativa ("-") batterikabeln med en skiftnyckel. Lyft kabeln från batteriet och lägg den åt sidan.
2

Leta ledningarna för förarsidan bakljus i bakluckan eller bagageutrymmet för bilar eller terrängbilar eller under fordonet för lastbilar . Montera bakljus omvandlaren i närheten av bakljus ledningar med dubbelsidig tejp eller skruvar medföljer enheten. Håll omvandlaren till önskad plats och markera monteringshålen med en penna om montering med skruvar. Kontrollera bakom monteringsytan för att se till att det finns inga kablar, bromsledningarna eller andra komponenter som skulle kunna skadas genom att borra monteringshål. Genom blyertsmarkeringarna med en borrkrona en
3

Drill storlek mindre än diametern hos monteringsskruvarna. Håll omvandlaren på plats över de borrade hålen, och dra åt skruvarna med en stjärnskruvmejsel.
4

Ground den vita kabeln från omvandlaren till en metallyta på fordonet, såsom en ram järnväg eller stammen golvet. Borra ett litet hål och säkra kabeln med skruven.
5

Byt ut negativa batterikabeln till batteriets minuspol, och dra åt den med en skiftnyckel. Slå på bilens vänstra blinkers. Ground en kretstestare nära omvandlaren genom att placera krokodilklämman i testaren på en metallyta av fordonet. Fukt i isoleringen på varje tråd i bakljus ledningsnätet med testarens sonden tills testare tänds. Placera ett spår av en tråd kran över denna tråd, sedan placera den gula ledningen från omvandlaren och in i andra spåret. Rotera gångjärn toppen av kranen över trådarna, sedan pressa båda sidor av kranen tillsammans med en tång.
6

Slå på parkeringsljus, och ha en hjälpare på bromspedalen, anslut sedan bilens bakljus (parkeringsljus) ledningen till den bruna ledningen i omvandlaren och bilens stoppljus kabeln till den röda kabeln från omvandlaren på samma sätt.
7

Slå på höger blinkers, och använd testaren att hitta tråden blinkers på högra bakljus. Anslut den gröna ledningen från omvandlaren till denna tråd med en tråd kran.
8

Arrangera alla kablar prydligt, och säkra dem med buntband vid behov. Anslut släpets ledningar anslutning till ledningar behållaren nära dragkroken, och testa släpets lampor genom att vrida på fordonets parkeringsljus, blinkers och bromsljus.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118070.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.