Hur Prime bränsle till min RV Generator

Många ägare av fritidsfordon, eller husvagnar, erfarenhet svårt att starta sina avlägsna och ombord generatorer. Problem uppstår så ofta att RVer samfundet har myntat smeknamnet "troll" för att beskriva generatorer. Cummins-Onan, Generac-Guardian och Powermate är de tre stora generator tillverkare till RV industrin, samt alla producenter upplever främsta problem om den inte vårdas. En motor är "prime" hänvisar till förekomsten av användbart bränsle i förgasaren float bowl. Om Prime är förlorat, måste nytt bränsle dras från bränsletanken och flottören skål måste fyllas innan generatorn startar. Saker du behöver
Startkablar
Automotive verktygslåda
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera nivån i bränsletanken. Bränslet måste ligga ovanför platsen för take-off utlopp till generatorn bränsleledningen, som vanligtvis är cirka en tredjedel av vägen upp från botten.
2

Kontrollera inline säkringen. Generatorer vanligtvis inleds med en fjäderbelastad vippströmbrytare, korrekt kallas en "momentan knuff" switch. Det främsta kretsen skyddas av en felsäker 5-A-säkring. Ett felsäkert säkringen är en som blåser när ett problem avkänns, vilket resulterar i kretsen lämnas öppet så ingen el finns. Om säkringen är trasig, kan den främsta kretsen fungerar inte.
3

Leta initieringsknappen, som aktiverar ett utmärkt relä. Deprimerande bör belysa körningen ljuset på instrumentbrädan eller kontrollpanelen, och du bör höra körningen bränslepumpen. Om någon funktion inte fungerar, kontrollera den 12-volts gruppcentralen. Håll främsta knappen i 30 sekunder eller ännu längre om bränsleledningen är tom så att pumpen har tid att leverera bränsle till förgasaren och fylla flottören skål.
4

Pressa momentan push-switch om din generator inte har ett förstklassigt knapp. Håll den nere för att köra bränslepumpen och startmotorn att flöda förgasaren. Om generatorn inte har använts under en lång tid, kommer förgasaren flyta skålen vara tom och den elektriska bränslepumpen kommer att behöva minst 30 sekunder för att återupprätta en prime.
5

Anslut en ledning från den positiva anslutningen på batteriet till den positiva terminalen för spolen om generatorn inte har startat. Snabbstarta generatorn som du skulle en bil motor med ett tomt batteri. Eftersom strömmen till generatorn är begränsad, är mycket av det hängivna makt förbrukas genom att driva tändningskretsen, den elektriska bränslepumpen och startmotorn samtidigt. Gnistan kan vara gul-färgad och svag, eller "cool." En blå-färgad stark, eller "hot", är gnista som behövs för att starta en kall generator, och maximal insprutning från pumpen behövs för att grunda en torr förgasare. En cool gnista kan tyda bränslepumpen också inte körs med maximal effektivitet, och starthjälp kan lösa detta problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118268.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.