Hur du justerar elbroms Controllers

En elektrisk broms controller är en nödvändig säkerhetsåtgärd vid körning med tungt släp. Förväntar din bogsera fordon för att tillhandahålla all den bromsning som behövs för att stoppa hela riggen kan be om problem. En elektrisk broms controller installerad i din bogsera fordon gäller släpets bromsar automatiskt när bogsera fordonets bromsar har tillämpats. De flesta broms controllers kommer att gälla endast den mängd bromsning behövs, beroende på hastighet, mängden tryck som appliceras på bromspedalen och retardation. Om din elektrisk broms controller inte är korrekt justerad, kan släpvagnsbromsarna greppa, sladda eller inte fungerar alls. Instruktioner
1

Anslut släpvagnen till dragfordonet. Plugg i trailerns elektriska anslutningen till behållaren nära dragkrok på baksidan av dragfordonet.
2

Värm släpets bromsar genom att köra riggen vid 45 km /h med den manuella spaken på bromsen controller ansökt om cirka ¼ mil. Bogsera riggen till en stenlagd yta som är platt och torrt, till exempel en parkeringsplats eller öde gata eller väg.
3

Håll motorn igång. Vrid ratten effektstyrning på bromsen styrenheten till dess mittpunkt inställning.
4

Drive riggen upp till en hastighet på ca 25 km /h och släpper gaspedalen.
5 < p> Skjut den manuella spaken på framsidan av bromsen regulatorn hela vägen över till sin maximala gräns.
6

Observera bromsverkan släpvagnen. Om släpvagnens hjul inlåst eller sladdade på trottoaren, slå på strömmen nedåt till nästa inställning. Om släpfordonets bromssystem inte var tillräcklig för att bromsa hela riggen, slå upp makten ratten till nästa inställning.
7

Upprepa körning och bromsning testa och göra justeringar vid behov. Fortsätt att göra justeringar tills trailer hjul-sladd har eliminerats och det finns tillräckligt med släpvagnens bromsar sakta hela riggen ner märkbart.
8

provköra riggen igen och använda bogsera fordonets bromspedal till bromsa eller stoppa riggen. Gör ytterligare finjustera justeringar makten ratten på bromsen regulatorn, om det behövs, tills du är bekväm att släpets bromsar gör sin del att bromsa och stoppa riggen utan att greppa eller sladd.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118047.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.