Hur Wire en RV generator till en ny Converter

I fritidsfordon (RV), omvandlar en ström omvandlare 120 volt växelström, som är försedd med en landbaserad makt hookup eller en RV-monterad generator, till 12 volt direkt ström för användning i RV. Även en omvandlare tillåter 12 volts tillbehör som direkt drivs från 120 volts källa, svarar den sin största efterfrågan i uppladdning tränare batteriet. En generator är ett bekvämt sätt att ge 120 volt ström när du camping ifrån tillgång till ett elnät. Saker du behöver
grundläggande elektriska verktyg kit
Converter Review 120-volts plug
Wire
12 volts uttag och kontakter
Visa fler instruktioner
1

Anslut omvandlaren till generatorn med borttagbar plugg monterad i generatorn fascia. Aldrig hård-ledningar en ny konverter till en generator.
2

Rådfråga tillverkarens litteratur som följde med din nya omvandlaren för att bestämma sin topp säker efterfrågan i ampere. På mindre omvandlare detta kan vara så lite som 20 ampere, på större enheter kan det vara så mycket som 35 ampere. Denna strömstyrka kommer att avgöra vilka uttag på generatorn kommer att användas för att driva omvandlaren. 20 amp-omvandlare kan anslutas till 20 amp uttag, som liknar en vanlig vägguttag. 30 amp omformare måste pluggas in i TT-30R utlopp, vilket liknar hookup till vilken du ansluter din navelsträng landström när camping. Större omvandlare kommer att kräva generatorn fascia för att ha en 50 amp utlopp.
3

Bestäm vilken gauge tråd kommer det att vara nödvändigt att använda. För en mindre omvandlare användning 10 gauge tråd, och för en större omvandlare använder 4 gauge. 8 gauge formellt är klassad för 40 ampere för en 10-fots springa, men många RVers tenderar mot en tyngre mätare för att skydda sina investeringar. A-omvandlare köra från en generator främst kommer att användas för laddning tränare batteri eller bank av batterier, och denna process innebär en kraftig ström last passerar genom tråden, så överdimensionering rekommenderas. Mindre kablar - de som beskrivs av ett större antal - kommer att hämma laddningshastigheten
4

Kontrollera att försäkra din RV är ansluten till landström.. Kontrollera att garantera din generator inte är igång. Lossa tränare batteriets jordkabel.
5

Anslut generator kablarna till kontakten passar uttaget som ska användas.
6

Anslut ledningarna från generatorn till två av de fyra omvandlare terminaler enligt tillverkarens anvisningar. Konventionellt kommer färgkodning har generatorns heta tråd färgkodade blå eller svart och generatorns neutral tråd färgkodade vitt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118170.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.