Hur du ansluter släpvagnsbromsar på en husbil med tryckluftsbromsar

18-hjulingar med luftbromsar dra släpvagnar med bromsar som manövreras av samma lufttryck, med en take-off line till släpets bromsar går från dragbil befälhavare cylinder. Oavsett vilken typ av bromssystem en husbil är utrustad med, kommer det inte vara dragning av släpvagnar med luftbromsar. Resor trailers och andra släp en husbil kan lagligt bogsera ha elektriskt aktiverade bromsar, kastas av en examen avgift för magneter inuti bromstrumman. Det enda alternativet är ett system som kallas surge bromsning, vilket inte rekommenderas av någon husbil eller släpvagn tillverkaren. Stora husbilar tillverkas med luftbromsar sedan mitten av 1990-talet har nästan universellt Från fabriken utrustad med en sju-polig släpvagn kabelnätet. Saker du behöver
Skruvmejsel (tillval) katalog Wire Strippor (tillval) katalog Seven-pin trailer kabelnätskontakt (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Leta släpets bogsera anslutningskabel, som kommer att bestå av sju ledare om släpvagnen har bromsar och fyra ledare, om den inte gör det. Tillverkarna brukar använda en tillfällig fastsättning såsom en plast buntband för att hålla sladden till undersidan av bogsering tungan. Typiskt sladden har en sju-stiftskontakt förmonterad, i så fall koppla in den i husbilen och ha en assistent hjälpa dig att testa varje funktion separat
2

Köp en sju-polig kontakt, om. krävs. Konventionellt den manliga delen av kontakten kommer att knytas till husbilen så en kvinnlig motsvarighet kommer att behövas, men kolla husbil bogsera paketet för att bekräfta.
3

Trimma sladdens ytterhöljet från sju interna ledningar så att en och en halv inches av varje intern tråd är färgkodade isolering syns. Att ingen skada görs för att de separata färgkodade isolatorer.
4

Använd din tråd strippor för att ta bort en centimeter av färgkodade isolatorn från varje enskild tråd. Rulla varje blottade delen av tråd mellan ett finger och tummen för att skapa sju täta och rep-liknande flätor.
5

Avlägsna fästanordningen som håller det yttre höljet av de sju-vägs plugg du köpt och dra ärendet bort från terminalen navet den omger. Skjut fallet ner vagnens sju-ledarkabel, stort hål pekar mot framsidan av vagnen.
6

Bifoga dina sju färgkodade flätor till sju anslutningar på terminalen navet. Varje terminal syfte och antalet kommer att vara präglad i navet. Det finns en fästskruv på toppen av varje terminal, slinka flätan genom hålet nedanför fästelement skruv och dra åt skruven nedåt i hålet tills flätan är låst på plats
7

Fäst. jord-till-fordon-anslutning, en vit 10-gauge wire, till terminalen en.
8

Fäst anslutningen broms controller, en blå 12-gauge wire, till terminal två.

9

Fäst bakljus /varselljus /registreringsskylt anslutning, en brun 14-gauge tråd, till terminal tre.
10

Fäst anslutningen chassi batteri, en svart 10-gauge wire, till terminal fyra.
11

Fäst vänstersväng /bromsljus anslutning, en gul 14-gauge wire, till terminal fem.
12

Fäst högersväng /broms . lätt wire anslutning, en grön 14-gauge wire, till plint sex
13

Fäst back-up lampor anslutning, en lila 14-gauge wire, till plint sju - i centrum <. br>
14

byt kontaktdon och domen fästanordningen. Anslut kontakten i husbilen och ha en assistent hjälpa dig att testa varje funktion för sig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117363.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.