Hur man installerar ett Tekonsha Prodigy

Stora, tunga släpvagnar kräver ett bromssystem för att hålla från överbelastning och överhettning bogsera fordonets bromsar. En elektronisk broms styrenhet behövs för att ansätta släpfordonets bromsar varje gång bogsera fordonets bromsar. Tekonsha erbjuder en sådan anordning i Prodigy elektronisk broms controller. The Prodigy controller tillämpar släpets bromsar proportionellt mot bogsera fordonets retardation. The Prodigy Regulatorn kan användas med släp som har en till fyra axlar. Saker du behöver
Borrmaskin med mutter skruvtillsatsen
Mutter föraren satt
bromsstyrning kablage
kontaktdon Wire rumpa, 2
Visa fler instruktioner
1

Håll bromsen regulatorn fäste till en plats inuti fordonet som kommer att vara ur vägen, men ändå ger föraren tillgång till styrningen. Observera att en bra plats för montering av regulatorn är den nedre delen av instrumentbrädan under ratten. Se till att fästet är rakt och inte lutar åt sidan.
2

Infoga en bifogad mutter drivrutinen på en borrmaskin. Placera sexkantshuvud av en av de självgängande skruvar - vilket innebär att ingen pilot hål behövs -. Försedd med broms controller i fästet
3

Kör skruven i en av monteringshålen på fästet och in i monteringsytan på instrumentbräda. Kör in den återstående fästet skruven på samma sätt. Använd inte längre skruvar än de bifogade. Detta kommer att förhindra skada ledningar eller andra komponenter bakom monteringsytan.
4

skjut bromsen handkontrollen till konsolen. Rada upp monteringshålen i sidan av regulatorn med monteringshålen i konsolen. Kör in fästskruvarna genom monteringshålen och dra åt dem med en mutterdragare. Använd inte borrmaskin att dra åt dessa skruvar eller du kan skada styrenheten.
5

Leta bilens bromsljuskontakten genom att följa bromspedalen till där den fäster brandväggen under instrumentbrädan. Lokalisera bromsljuskontakten upptill av pedalen. För in kabeln från bromsljuskontakten i spåret av en tråd kran. Sätt den röda kabeln från den universella kablaget som följde med Tekonsha Prodigy i det återstående spåret i kranen. Kläm metall kontakten på kranen med en tång så att den penetrerar båda kablarna. Knäpp kåpan på kranen stängd.
6

Kör de svarta och vita kablarna från den universella kablaget genom en befintlig ledningsdragning hål i brandväggen. Sätt i den svarta kabeln i en säkringsbox kran. Pressa slutet av kranen med en tång för att hålla vajern dras ut. Leta upp en 30-amp säkring i under-huven säkring elcentral. Dra säkringen mot en säkring avdragare. Sätt i säkringen kranen på plats där säkringen togs bort. Sätt bort säkringen i öppningen på kranen.
7

in den vita kabeln från den universella kablaget under huven i en ring kontakt. Pressa slutet av kontakten med en tång. Ta bort en befintlig skruv i bilens metall brandvägg eller annan strukturell metall område. Placera ringkopplingskretsen över skruvhålet och sedan ersätta den ursprungliga skruven.
8

Koppla den blå kabeln från den universella kablaget till en 12-gauge wire som är tillräckligt lång för att nå den bakre delen av fordon med en tråd skarvförbindning. Pressa båda ändarna av kontaktdonet tillsammans så att trådarna inte kommer att glida ut. Led 12-mätare tråd genom ett befintligt hål i brandväggen och sedan köra den under fordonet till den bakre stötfångaren. Se till att kabeln inte dirigeras nära rörliga eller varma delar och fäst den med eltejp eller metallklämmor. Anslut änden av 12-gauge wire till den blå kabeln från släpet uttaget på bilens dragkrok med en butt-kontakt. Pressa båda ändarna av anslutningen med en tång.
9

in plastskarven av samhällsomfattande kabelnätet inne i bilen till porten på baksidan av Prodigy bromsstyrningen tills den sitter ordentligt.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118680.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.