Tips för Yamaha Blaster Jetting

Yamaha Blaster är en 200-kubik-centimeter (CC), tvåtakts quad senast under 2006. En mindre syskon till Yamahas populära tvilling tvåtakts 400 cc Banshee. Den Blaster är väsentligen halva Banshee s inline tvilling, med en enda 26 förgasare mm Mikuni till bränsle dess encylindriga. Eftersom dessa maskiner är så ofta ändras, kan du finna det svårt att ta reda på huruvida fabriksinställningar är lämpliga. Varje förändring på Blaster kan påverka lämplig spruta - en liknande process för alla två-taktare med Mikuni kolhydrater. Mikuni Förgasare

Mikuni är en extremt liten motor förgasare - särskilt i singel-carb applikationer. Liksom alla förgasare, blandar det den lämpliga mängden av bränsle med luft som kommer in i motorn. Mikuni och liknande kolhydrater är mekaniskt smart och komplex, med hjälp av en serie av mekaniska kretsar eller kanaler för att leverera olika mängder bränsle vid olika varvtal. Jets är små munstycken skruvas in i slutet av ett bränsle kanal, storleken på hålet i strålen påverkar mängden bränsle flöde. Varje bränsle kanal motsvarar en rad gasspjällsläget: t.ex. tomgång genom en kvarts gas, en fjärdedel gaspådrag genom halvgas, hälften genom tre fjärdedelar gaspådrag och tre fjärdedelar genom fullgas
<. br> Den Huvudmunstycke

huvudmunstycket är ganska enkel eftersom det huvudsakliga bränslet kanalen inte överlappar med andra bränslen kretsar. När du vrider Blaster throttle tre fjärdedelar av vägen öppen till fullt öppen, börjar det att fungera enbart på huvud munstycket. Om Blaster inte levererar skarpa gasrespons i denna gas intervall, är den igång antagligen rika (för mycket bränsle) och kräver en mindre öppning. Om det överspänningar och därefter fräser, körs det förmodligen för mager (inte tillräckligt med bränsle) och kräver en större öppning.
Needle Jet

Nålen jet är ett munstycke som fungerar tillsammans med en avsmalnande nål. Nålen sitter i munstycket när du stänger gasspjället. När du öppnar gasspjället, medger den avsmalnande nålen en ökande mängd bränsle att strömma genom nålen jet. Storleken på nålen jet påverkar gasrespons från en åttondels till tre fjärdedelar av vägen öppen, och de olika profilerna för nålar kan finjustera motorns acceleration i mitten av varvtalsregistret.

Pilot Jet

pilot jet är i grunden inaktiv krets och påverkar luft-bränsleblandningen upp till en åttondels gaspådrag. Pilot skruvar är minst benägna att kräva ersättning med en annan storlek jet eftersom de har en skruv som justerar luft i styrkretsen, vilket gör det lättare att göra snabba justeringar för att hitta en ledig punkt.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118467.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.