Hur man justerar Spring på en Honda CBR600RR Motorcykel

Ändra din cbr600rr upphängning inställningar kan drastiskt förändra hur den hanterar på vägen eller banan. Justera CBR bakre fjäderförspänningen är den förinställda mängden kompression placerad på våren, en nyckelfaktor för att ställa in fjädring för att ändra körförhållanden. Medan uppgiften är enkel nog för de flesta att göra på egen hand, finjustera fjädern för att uppnå den högsta nivån av prestanda tar flera sessioner ridning och justeringar och kan behöva hjälp från några vänner. Saker du behöver
Måttband
Skruvnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lyft motorcykeln från sin cykelställ och har en assistent stöd den i en upprätt position. Använda ett måttband, mät det vertikala avståndet från den bakre hjulets axel till botten av motorcykelns hjälpram, den del av ramen som stödjer sätet. Ta del av mätningen, lista avståndet mellan axel och hjälpram i millimeter.
2

Sitt på motorcykeln i en körställning medan en assistent stöder motorcykeln. Placera båda fötterna på fotpinnar och händerna på styret. Har en andra assistent ta en andra vertikal mätning från bakaxeln till samma punkt på hjälpramen. Ta del av denna mätning.
3

Jämför uppsättningen av mätningar för att bestämma den bakre upphängningen har sag, mängden kompression placerad på den bakre stötdämparen och fjädern samtidigt laddad med en ryttare. För allmän gata ridning, en skillnad på 25 mm mellan den belastade och obelastade sag på bakre stötdämparen är perfekt. En ökad Dago på 30mm är bättre lämpad för aggressiva spår ridning och racing.
4

Justera sag genom att öka eller minska den bakre vårens förspänning. Använd en skiftnyckel för att stänga av reglerkragen ovanför fjädern. Vrid kragen medsols för att öka fjäderns förspänning, ökar bakfjädringen s sag. Minska sag genom att vrida reglerkragen moturs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107070.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.