Hur justera flötet på en Yamaha XJ650 Förgasare

Yamaha XJ650 Maxim hade en in-line, fyrcylindrig motor, och producerades av Yamaha 1980-1984 som en direkt ersättning för bolagets åldrande tvåcylindriga XS650. Var och en av XJ650 s fyra cylindrar matades genom ett enskilt förgasare, som använde en float-stil bränslesystem som bibehöll en specifik bränslenivån i förgasarna hela tiden. Förgasaren flyter lägre eftersom bränsletillförseln minskar, vilket gör att mer bränsle i flottörhuset. När bränslenivån når en viss punkt, stänger en böjbar tang inbyggd i flottören den ventil som medger bränsle in i flottörhuset. Saker du behöver
1/4-tums klar plast slang, 1 fot lång
Flat skruvmejsel
Skjutmått
Gas kan
12 mm hylsa
stjärnskruvmejsel
10 mm Sockel
Punch
Spetstång
Visa fler instruktioner
Fuel Level Inspektion
1

Lyft upp motorcykeln på sin centralstödet. Vrid bränslekranen, placerad under vänster sida av bränsletanken, till "Prime"-läge.
2

Starta motorn och låt den gå på tomgång under tre minuter att fylla förgasarna till deras normala bränsle nivåer.
3

Skjut en 1-fots längd 1/4-tums klar plastslang på flottörhuset avloppsmunstycket i botten av förgasaren på långt vänster motorn. Loop slangen till vänster om förgasaren och håll den lodrätt, placera den i en U-form som sträcker sig uppåt och ovanför förgasaren.
4

Lossa float skruven kammarens avlopp med hjälp av en skruvmejsel. En liten mängd bränsle kommer att fylla slangen. Mät avståndet mellan oljenivån och flottörkammaren motfläns med hjälp av ett skjutmått. Helst bör bränslenivån vara inom 0,118 tum under motfläns. Förgasaren float kommer att behöva justeras om bränslenivån är större eller mindre än de 0,118-tums bränslenivå specifikationen.
5

Dra åt avtappningsskruven, töm sedan slangen i en bensindunk. Dra slangen från den första förgasaren, tryck den sedan mot den vänstra inre förgasaren. Kontrollera bränslenivån genom att använda samma metod som för det första förgasaren. Upprepa tills alla fyra förgasare bränsle nivåer har kontrollerats.
6

Stanna motorn och vrid bränslekranen till läget av. Addera Förgasare Float justering

7

Lyft upp motorcykeln på sin centralstödet. Avlägsna sitsen från motorcykeln med hjälp av spärren sätet frisättning under höger sida av sätet. Låt motorn svalna i minst 15 minuter.
8

Vrid bränslekranen till läget av. Demontera bulten från basen av bränsletanken med hjälp av en 12 mm hylsa och en hylsnyckel. Lyft basen av tanken uppåt, dra sedan bränsleslangen från bränsleventilen med hjälp av en tång. Dra bränsletanken bakåt och utanför motorcykeln.
9

Dra sidan täcker upp motorcykelns ram. Lossa bultarna längs övre och vänstra sidan av luft rutan med hjälp av en 10 mm hylsa. Lossa luft klämmor box kanal med hjälp av en stjärnskruvmejsel. Dra luftkanaler rutan utanför förgasarna.
10

Lossa klämmorna fästa förgasarna till motorn intaget flänsarna med hjälp av en stjärnskruvmejsel. Dra förgasaraggregat av motorn. Dra gasvajern ur gasreglaget på vänster sida av förgasaraggregat. Lossa choke skruv kabelhållare med hjälp av en stjärnskruvmejsel. Dra chokevajern utanför förgasaraggregat.
11

Lossa förgasaren flyta skruvarna kammare avlopp med hjälp av en skruvmejsel. Töm bränsle i en gas kan, dra sedan åt dräneringsplugg. Avlägsna flötekammare med hjälp av en stjärnskruvmejsel.
12

Vänd förgasarna uppochner, ta sedan bort float stiftet med hjälp av en stans. Lyft flyta bort förgasaren. Böj metall tang i mitten av flottören uppåt i små steg med hjälp av nål-tång för att sänka bränsle-nivå. Alternativt, böj tang ner att höja bränslenivå.
13

Placera flottören mellan tornen ingjutna i botten av förgasaren, tryck sedan flottören stiftet på plats. Installera flottörhuset på förgasaren, justera sedan flyter i några andra förgasare som har en högre eller lägre bränslenivå än 0,118 tum under flottörhuset passande yta.
14

tillbaka gasreglaget och chokevajrar på förgasaraggregat. Skjut förgasarna till motorn intaget flänsarna och dra åt flänsen klämmor. Skjut luftkanaler rutan på förgasaren vikar, dra sedan åt kanal klämmor. Skruva luften rutan montering bultar på plats.
15

Skjut ingjutningsformar under framsidan av bränsletanken under propparna längs motorcykelns ram, sänk sedan basen av tanken på ramen. Skjut bränsleslangen på bränslekranen utlopp. Skruva fast bulten i botten av bränsletanken.
16

Kontrollera varje förgasare bränsle nivå. Avlägsna förgasarna och justera flottörhöjd igen om någon av nivåerna förgasaren bränsle inte är inom 0,118 tum under flottörhuset passyta. Sätt tillbaka sidokåpor och sätet på motorcykeln när bränslet nivåerna ligger inom specifikationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111716.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.