Återskapa en Yamaha Raptor 66 ATV Starter

Yamahas Raptor 660 sport ATV använda en elektrisk startmotor för att få sina motorer till liv. Startmotorn själv är lite mer än en elektromagnet, som förlitar sig på en snurrande, skaftliknande ankaret fäst till en rund cirkulär kommutator. En uppsättning av kolborstar ger en elektrisk laddning när startknappen trycks in, vrida kommutatorn genom magnetism. Ett kugghjul fäst i änden av ankaret vänder då motorns startkopplingen tills förbränningsmotor kan ge tillräckligt med ström för att driva motorn. En skadad startmotorn kan byggas, men först efter att utföra ett batteri av tester. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
12 mm socket
Hylsnyckel
10 mm hylsa
Mikrometer
bågfilsblad
Multimeter
Yttre och inre starter mössa motoränden O-ringar
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
Startmotor Borttagning
1

Park ATV på en nivå arbetsområdet och dra åt parkeringsbromsen. Ta bort sätet, med hjälp av spaken på baksidan av sittdynan. Koppla bort den negativa kabeln från batteriets minuspol, anges med ett minustecken, med en stjärnskruvmejsel.
2

Lossa klämman fästa ljuddämparen till avgasröret, med hjälp av en 12 mm hylsa och en sockel skiftnyckel. Skruva av monteringsbultar utmed toppen av ljuddämparen, med användning av en 12 mm hylsa. Dra ljuddämparen av avgasröret. Demontera avgasröret muttrarna, som ligger på höger sida av motorn cylindern, med hjälp av en 12 mm hylsa. Dra avgasröret från motorn.
3

Ta bort hållaren parkering kabeln från den högra sidan av startmotorn, med hjälp av en 10 mm hylsa. Skruva terminalen muttern från toppen av startmotorn, med användning av en 10 mm hylsa. Lyft elektriska ledningen bort från plint. Dra startmotorn och O-ringen till höger och bort från motorn. Addera Startmotor kontroll och montering
4

Ta bort låsringen drevet från slutet av startmotorn utgående axel, med hjälp av externa låsringstång. Dra drivhjulet från startmotorn.
5

Avlägsna par bultar från den yttre ändkåpa av startmotorn bostäder, med användning av en 10 mm hylsa. Dra det inre locket och O-ring, som ligger nära startmotorn axeln, bort startapparaten motorhuset. Dra den serie av brickor av änden på startapparaten ankarspolen, den långa, axel-liknande struktur i centrum av höljet. Totalt kommer det att finnas en bricka med fyra uppåtvända flikar och tre platta brickor.
6

Dra yttre ändkåpa bort startapparaten motorhuset. Sätt alla tre shims av änden på startmotorn ankarspolen. Dra borsten plattan ut ur huset, och sedan dra ut den ankarspolen. Skjut starter efter motorns terminal i startmotorns hölje, dra sedan ut terminalen och de bifogade borstarna. Dra ankarspolen oket från den yttre sidan av startapparathuset.
7

mäta diametern på kommutatorn, desto bredare utanför partiet av ankarspolen, med användning av en mikrometer. Kommutatorn bör ha en diameter på minst 1,06 inches. Byt ut ankarspolen om kommutatorn diametern är mindre än 1,06-inches.
8

Mät underskärning eller djup hos spåren skurna längs längden av den ankarspolen, mellan kommutator och utsignalen axeln. Spåren bör vara 0,03-tums djup. Skär i några spår som är mindre än 0,03-tums djup, med hjälp av en bågfil blad.
9

Ställ en multimeter till RX10 resistansområdet, indikeras av en omega symbol, med mätarens väljarknappen. Tryck båda mätarens sonder till kommutatorn. Mätaren skall ge ett motstånd läsning mellan 0,025 till 0,035 ohm. Flytta mätarens svarta proben till ett av spåren skuren i längd ankarspolen. Mätaren skall ge ett motstånd läsning av 106 ohm. Byt ut ankarspolen om endera resistansavläsningen inte låg inom sitt specificerade intervall.
10

mäta tjockleken av borsten kuddar på båda ändarna av borstenheten. Borstarna måste ha en tjocklek på minst 0,20 tum. Byt ut borsten montering, om endera borsten är tunnare än 0,20 tum.
11

Skjut ankarspolen oket in i den yttre änden av startapparathuset motorhuset. Placera borsteaggregatet i startströmbrytaren motorhuset, följt av den gängade plint. Tryck in borsten plattan i den yttre änden av startapparathuset, följt av ankarspolen. Alla tre shims Onto utsprånget vid spetsen av kommutatorn
12

Slide, sedan sätta på det yttre locket och en ny O-ring på startapparathuset motorhuset. Placera tre platt bricka över ankarspolen utgående axel, följd av den flikade bricka, inför sina uppåtvända flikar mot spetsen av den utgående axeln. För den inre ändkåpan och en ny O-ringen över den utgående axeln spets, följt av det drivande drevet. Placera en ny låsring i kanalen skuren i spetsen av den utgående axeln.
13

Tryck startmotorn bultar in i den yttre ändkåpa, genom stater motorhuset, till den inre ändkåpan. Dra åt bultarna till 3,6 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel. Addera Startmotor Installation.
14

Håll startmotorn till höger om motorn. Skjut starter växel motordrift i motorns vevhus.
15

Placera parkeringsbromsen kabelhållaren mot de L-formade flikar ingjutna i den yttre startmotorn gavel och skruva sedan hållaren montering bultar på plats . Dra åt båda bultarna till 7,2 foot-pounds. Placera startmotorn ledningen på startmotorn terminalen post, dra sedan åt terminalen muttern på plats.
16

Montera avgasröret på motorn. Löst dra avgasröret muttrarna. Skjut ljuddämparen på avgasröret, sedan löst skruva ljuddämparen montering bultar på plats. Flytta avgasröret och ljuddämparen tills allt är inriktat, dra sedan åt ljuddämparen bultar till 19 foot-pounds. Dra åt ljuddämparen klämman till 14 foot-pounds, Dra avgasröret muttrarna till 7,2 foot-pounds.
17

Anslut minuskabeln till batteriets negativa pol, dra sedan åt terminalen bulten. Sätt tillbaka sätet på ATV.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111714.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.