Ventiljustering Instruktioner för Yamaha XV 535

Den XV 535 var en mitten-vikt-modellen i Yamahas Virago linje cruiser motorcyklar. Produktionen av den 535 cc V-Twin-motorer motorcykel startade 1987 och varade till 2000, då Yamaha bort XV 535 från sin amerikanska lineupen. En strikt underhållsschema sattes i kraft av Yamaha för att hålla motorcykeln trafiksäkra vid alla tidpunkter. Detta innebar att motorns ventilspel, gapet mellan ventilerna och deras vipparmar, måste kontrolleras och justeras var 4000 miles. För att förenkla uppgiften något, Yamaha bildat en gängad justering i varje vipparm, vilket gör att ventilen luckor bytas utan användning av shims eller specialverktyg. Saker du behöver
Stoppkloss eller tjänst skiljer
Hylsnyckel och uttag
stjärnskruvmejsel
Flat skruvmejsel
Bladmått set
Box-end skiftnycklar
Momentnyckel

Visa fler instruktioner
1

Placera motorcykeln på ett framhjul chock eller på en tjänst står att stödja den i upprätt läge. Låt motorn svalna i minst tre timmar.
2

Ta bort sadeln, med nyckelharpa spärren under höger sida av sätet. Dra båda sidorna täcker, sitter under sitsen, utanför kragarna inbyggda i ramen. Unbolt elektriska panelen från den vänstra sidan av ramen, med hjälp av en hylsnyckel.
3

Lossa bränsleslangarna från klippen inbyggd i den övre delen av batteriluckan, som ligger vid basen av bränsletanken. Dra bränsleslangar bort från skyddet. Detta gäller bara till 1990 eller nyare XV 535-modeller.
4

Dra spännbandet bort batteriluckan och lyft av kåpan från batteriet. Koppla bort den negativa kabeln från batteriets minuspol, anges med ett minustecken, med en stjärnskruvmejsel.
5

Skruva skruven vid basen av bränsletanken och båda främre bultar nära styrningen pivot , med hjälp av en hylsnyckel. Lyft bränsletanken utanför motorcykeln och dra bränsleslangarna av av båda sidor av bränsletanken. Om du arbetar på en 1987-1989 XV 535, ta bort dummy bränsletanken enligt beskrivning ovan. Det finns inga bränsleslangar fäst provdockan tanken.
6

bort vipparmen täcker från topparna av båda motorns cylindrar, med en hylsnyckel. Ta tidpunkten pluggen och vevaxel på toppen och mitten av vänster motor vevhuslock, respektive, med hjälp av en skruvmejsel.
7

Vrid vevaxeln medurs genom vevaxeln omslaget port med en hylsnyckel , tills en linje och en T är i linje med skåran skuren i sidan av transmissionskåpan porten. Detta märke anger att den bakre cylindern kolven är i övre dödläget.
8

Skjut ett bladmått i springan mellan inloppsventilen och vipparm, som ligger på toppen av den bakre cylindern mot förgasaren . Helst skall spalten mäta mellan 0,003-0,005 tum och tillåta mätaren att glida fritt med ett lätt motstånd.
9

Lossa muttern justeraren lås på toppen av vipparmen, med användning av en låda -end skiftnyckel. Vrid justerbulten medurs för att minska gapet mellan vipparmen och inloppsventilen, eller moturs för att öka gapet, med hjälp av en skruvmejsel. Kontrollera igen ventilen gapet och göra justeringar om det behövs. Håll justerbulten på plats med en skruvmejsel och dra åt låsmuttern när inloppsventilen gapet är mellan 0,003-0,005 inches.
10

Kontrollera gapet mellan den bakre cylindern avgasventilen och vipparm, vid toppen av cylindern nära sätesskenorna. Helst ska avgasventilen gapet mäta 0,005-0,007 inches. Lossa muttern skaderegleraren lås och justera avståndet efter behov. Dra åt muttern skaderegleraren låset när avgasventilen gapet är mellan 0,005-0,007 inches.
11

Vrid vevaxeln medurs tills linjen visas bredvid tidpunkten port hack, vilket indikerar att den främre cylindern kolven är vid TDC . Vicka främre cylinderns vipparmar. Om vipparmarna är täta och inte har någon fri lek, vrid vevaxeln medsols ett helt varv och justera timingen märket.
12

Mät inloppsventilen mot förgasaren och avgasventil gapet, med hjälp av en bladmått. Intaget Ventilen ska ha en 0,003-0,005-tums mellanrum, medan avgasventilen bör ha en 0,005-0,007 tum. Justera intaget luckor som behövs.
13

tillbaka omslagen vipparm och tidpunkten och vevaxel omslag.
14

Placera bränsletanken på motorcykelns ram. Återanslut bränsleledningarna till bränsletanken om du arbetar på en 1990 eller nyare XV 535. Skruva bränsletanken montering bultar på plats, dra åt skruvarna till 7,6 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
15

Anslut den negativa kabeln till batteriets minuspol. Sänk batterilocket på plats och dra spännbandet tätt över locket. Skjut bränsleslangarna i klämmorna inbyggda i batteriluckan, om du arbetar på en 1990 eller nyare XV 535-modellen.
16

Montera elpanelen på den vänstra sidan av motorcykelns ram, då skjut sidoskydden på ramen kragarna. Sätt tillbaka sätet på motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111713.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.