Hur man tar bort kopplingsplattor från en Yamaha Warrior ATV

Yamahas Warrior 350 serie terrängfordon använder en friktions-baserad koppling för att överföra motorns kraft till transmission och bakhjulen. En serie av fiber och stålskivor hålls tätt samman inom kopplingen under normal drift. Dessa plattor separata när kopplingshandtaget dras in och isolerar motorn från växellådan. En slirkoppling är ett vanligt problem, som förhindrar kopplingsplattorna från att bibehålla sitt grepp mot varandra. Detta beror ofta på slitage och kan avhjälpas genom att ersätta kopplingsskivorna som en uppsättning. Saker du behöver
Oil fånga pan
22 mm socket
Hylsnyckel
Momentnyckel
12 mm hylsa
stjärnskruvmejsel
Spetstång
12 mm skiftnyckel
10 mm hylsa
Flat skruvmejsel
Rotor hållare Tool Review 7 fiber friktionsplattor
6 stål kopplingsplattorna
Visa fler instruktioner
Borttagning och utbyte
1

Park ATV på en plan yta och låt motorn svalna i minst 30 minuter.
2

Skruva av oljelocket från toppen av den högra vevhuset täcka. Placera en pan olja fångst under motorn, skruva avtappningspluggen från botten av vevhuset, med hjälp av en 22 mm hylsa och en hylsnyckel. Låt oljan rinna av tills flödet av olja minskar till en ljus dropp. Skruva bort avtappningspluggen i vevhuset och dra den till 31 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
3

Ta höger fot vakt och höger fot peg med den bakre bromspedalen, med en 12 mm hylsa och en stjärnskruvmejsel. Dra returfjädern från den bakre delen av bromspedalen, med tång.
4

Lossa kopplingsvajern nedre mutter skaderegleraren lås, som ligger ovanför den högra vevhuslock nära avgasröret, med hjälp av en 12 mm fast nyckel. Vrid justeringsanordningen medurs för hand för att lossa kopplingen kabeln, dra kabeländen ur kopplingen frisläppningsarmen på toppen av vevhuslock. Ta bort höger vevhuslock och packning, med hjälp av en 10 mm hylsa.
5

Ta bort alla fem fjäderbultarna från kopplingstryckplattan, beläget i centrum av kopplingen församling, med hjälp av en 10 mm hylsa. Dra plattan kopplingstrycket, tillsammans med dess centrala lager och kopplingen tryckstången, utanför kopplingsaggregatet. Dra kopplingsfjädrar av fjäderfästet torn kastas i kopplingen boss platta vid mitten av kopplingsaggregatet.
6

Böj låsbricka flikar bort från den stora muttern vid centrum av kopplingen boss plattan, med hjälp av en skruvmejsel. Håll kopplingsenheten på plats, med hjälp av en rotor hållare verktyg. Skruva av muttern, med hjälp av en 27 mm hylsa. Dra lamellkopplingen boss ur kopplingsaggregatet.
7

Dra alla 13 kopplingslameller ur kopplingsarrangemanget. Avlägsna paret av fjäderplattor från kopplingslamellen stacken.
8

Blötlägg nya plattor fiber friktion och stål kopplingsskivorna i SAE 10W-30 motorcykel-motorolja under minst en timme. Observera att två av de övriga fibrerna friktionsplattorna är tunnare än de andra fem plattor.
9

Slide en tjockare fiber friktionsplatta i kopplingsenheten, följt av en stål kopplingsplatta, en tjock fiber friktionsplatta och annan stål kopplingslamellen. Placera en fjäderplatta i kopplingsenheten, följt av en tunn friktionsplatta, ett stål kopplingslamell, den återstående tunna friktionsplattan och den andra fjädern plattan. Placera den återstående friktion och stålplattor koppling till kopplingsenheten, alternerande mellan friktion och stålplattor.
10

Tryck lamellkopplingen boss över kopplingsskivorna, skjut sedan in en ny låsbricka på kopplingen församlingens centrala axeln. Skruva fast kopplingen muttern på plats. Håll kopplingsaggregat på plats och dra åt kopplingsmuttern till 58 foot-pounds.
11

Tryck kopplingsfjädrar på plattan clutch boss fjäder torn, följt av tryckplattan. Skruva bultarna kopplingsfjäder på plats och dra åt skruvarna till 7,2 foot-pounds. Skjut stången kopplingen tryck och bäring i mitten av tryckplattan om någon bit togs bort.
12

Installera rätt vevhuslock och packningen på motorn. Dra åt bultarna till 7,6 foot-pounds. Slip slutet kopplingen kabeln till urkopplingsspaken, vrid den nedre kabeln justerare moturs för hand för att dra åt kopplingen kabeln. Dra kabeln mutter skaderegleraren lås.
13

Sätt höger fot peg och fotskydd på ATV. Spänn fotpinnen och fotbultar vakt till 40 foot-pounds. Haka returfjädern på baksidan av bromspedalen.
14

Fyll motorn med 2,25 liter SAE 10W-30 mc-motorolja, skruva sedan oljan locket på plats. Starta motorn och låt om overksam på plats under tre minuter, sedan stanna motorn och låt oljan sedimentera i fem minuter. Kontrollera oljenivån, med mätstickan bifogas oljelocket. Lägg till en till två uns av motorolja om oljenivån är under mätstickan nedre märket. Skruva ut oljestickan och oljelocket på plats om oljenivån ligger mellan den övre och lägre betyg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111701.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.