Hur du gör din egen Custom Seat Cafe Motorcykel

caferacer motorcyklar har åtnjuter ett uppsving i popularitet, trots sina föregångare går tillbaka till tidigt 1950-tal. I enkla termer, är ett café racer en avskalad motorcykel med en vinkling framåt för förbättrad prestanda. En "bubbla-style" solo sits är ett varumärke som tillhör rasen, ofta bildas från lätta glasfiber från cykelns byggaren. Skapa en egen café stolen är väl inom räckhåll för en bestämd café racer ägare, med hjälp av material som samlats in från din lokala hårdvara och leverantörer hantverk. Med lite ansträngning, kommer du att göra det "Ton" i stil! Saker du behöver
Måttband
Plywood
Electric såg
oasis
Kontakt spraylim
sågtandad kniv
elektrisk slipmaskin
Sandpapper i olika gryn
Tryckluft
Aluminiumtejp
Automotive vax
glasfiber duk och harts Sax
Penslar
Aceton
SPACKEL
Vinkelslip
Body filler
Tvål och vatten
Filler primer
Paint
Visa fler instruktioner Review, Skapa Seat Form
1

Ta mätningar av dina stolskenorna och svans del av motorcykelns ram, med hjälp av ett måttband. Mät bredden på sätesskenor vid basen av bränsletanken och i slutet av svansen.
2

Skär en bit plywood till storlek, enligt dina mätningar, med hjälp av en elektrisk såg. Denna styrelse kommer att utgöra grunden för stolens pan. Skär plywood så att det sträcker sig över sätesskenorna med minst 1/4 av en tum för att möjliggöra sits gångjärn och andra monteringsverktyg.
3

Limma flera block med grön oasis till slutet av plywood sätesplattan, med kontaktlim. Skummet kommer att formas till stolens bakre "puckel". Använd så många block av skum som behövs för att skapa en minsta höjd och längd av 10 inches. Hela Skumstrukturen måste vara så bred som plywood sätesplattan.
4

Form skummet i en grov version av din avsedda design, med en tandad kniv. Gör din nedskärningar så symmetrisk som möjligt för att undvika att göra extra arbete för dig själv.
5

Finjustera din plats puckel, med hjälp av en elektrisk slipmaskin försedd med medium grepp sandpapper. Använd lätt tryck på slipmaskinen för att jämna ut skummet yta.
6

Rensa bort allt slipdamm från sätet formen, med hjälp av tryckluft. Täck hela sätet med aluminiumtejp spred sig sedan ett tjockt lager av hög kvalitet fordonsindustrin vax över tejpen.
Molding Seat
7

Förbered ditt material. Klipp din glasfiberväv i mindre remsor och bitar som matchar formen på din plats, med hjälp av en vass sax. Klipp tillräckligt med tyg för att skapa minst fyra identiska skikt och ställa de skurna bitar i separata högar. Blanda din glasfiberharts enligt tillverkarens anvisningar. Häll en liten mängd aceton i en separat behållare och placera dina penslar i det.
8

Täck hela ytan av sitsen med glasfiber harts, med hjälp av en pensel. Omedelbart placera din första lagret av glasfiber duk över harts. Coat den glasfiberväv lagret med färskt harts, som tillämpas i en badda rörelse med spetsen på din pensel.
9

Fortsätt att placera successiva skikt av glasfiberväv, följt av harts, tills du har minst fyra separata lager byggs upp på sätet formuläret. Doppa pensel i aceton-fyllda behållare för att förhindra att penselns borst från härdning mellan skikten.
10

jämna ut eventuella upphöjda områden och luftbubblor, med hjälp av en spatel. Låt glasfiberharts härda i minst 24 timmar. Dra glasfiber säte utanför sätets formen efter glasfiber har härdat helt. Addera Efterbehandling Seat
11

Klipp bort överflödigt glasfiber material från sätet, med hjälp av en vinkelslip.
12

Jämna ytan av glasfiber säte, med användning av en elektrisk slipmaskin försedd med 80-slippapper, följt av 300-grit sandpapper. Fyll i alla låga områden i sätet, med hjälp av en bil spackel. Låt spacklet härda i minst 30 minuter, sedan släta med 300-slippapper.
13

Rengör ytan av glasfiber stol, med tvål och vatten. Låt sätet lufttorka helt.
14

Coat hela sätet med en filler primer sedan måla den till önskad färg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109362.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.