Hur man byter olja i en 2005 XLR Harley Davidson Sportster

för 2005 XL883R var racier, roadster variant av Harley-Davidsons ärevördiga Sportster-serie. Även om 883R kan ridas entusiastiskt för miles, behöver den så småningom en uppfriskande sin interna oljeförsörjning. Liksom de flesta av Harley-Davidson lineup använder 883R två separata oljetyper att smörja dess motor och dess kombinerade primära enheten och transmission. Båda oljetyper bör bytas samtidigt vid 2500-mil intervall, eller en gång per år, vilket som kommer först. Saker du behöver
Motorcykel stå eller lyfta
Flat skruvmejsel
Oljetråg
Shop handdukar
Oljefilternyckel
Oljefilter
3 liter 20W50
motorolja Tratten
5/8-tums socket
Hylsnyckel
Momentnyckel
T45 Torx drivrutin
T45 Torx socket
1 quart Harley-Davidson primära olja
Visa mer Instruktioner
1

Park ditt XL883R på sidostödet, starta motorn och låt den gå på tomgång under tre till fem minuter. Stanna motorn och låt den svalna i ytterligare 10 minuter.
2

Placera din XL883R på en motorcykel stå eller lyfta för att hålla den i upprätt läge.
3 < p> Skruva av locket från oljetanken under den högra sidan av sadeln. Lossa oljan klämma avloppsslangen, hålls på plats av en konsol under motorcykelns ram och motor, med hjälp av en skruvmejsel. Dra bort dräneringsslangen från sitt fäste och låt motorn oljan rinna ned i en 5-liter Oljetråg. Skjut på slangen olja rinna tillbaka till sitt fäste, dra åt klämman dräneringsslangen.
4

Wrap en butik handduk runt basen av oljefiltret, placerad vid den främre vänstra sidan av motorn, för att absorbera eventuellt kvarvarande olja i oljekretsen. Skruva av oljefiltret från oljepumpen med en oljefilternyckel. Torka oljepumpen ren med en butik handduk.
5

Ta det nya oljefiltret ur förpackningen, sedan spred ett lager 20W50 motorolja runt oljefiltret s packning. Skruva fast filtret på plats för hand tills den sitter mot oljepumpen, dra sedan åt ytterligare ett kvarts varv.
6

Placera en tratt i oljetanken är påfyllningsröret, finns nedan till höger av sadeln. Häll tre liter 20W50 motorolja i oljetanken, sedan skruva på locket igen.
7

Skruva primärskyddet drain bolt, placerad direkt under den stora runda kopplingen inspektionslucka, med hjälp av en 5 /8-tums hylsa och en hylsnyckel. Tappa den primära enheten olja in din Oljetråg. Rengör spetsen avtappningspluggen med en handduk, och sedan skruva fast hand. Dra åt avtappningspluggen till 14 foot-pounds, med en 5/8-tums hylsa och en momentnyckel.
8

Lossa kopplingen inspektionslucka bultar med en T45 Torx drivrutin, sedan dra kåpan och dess packning bort från den primära luckan. Häll en liter Harley-Davidson Primär olja i kopplingen inspektionslucka hjälp av en tratt. Ta bort tratten och torka bort utspilld olja.
9

tillbaka locket kopplingen inspektion och packningen på den primära hårddisken locket. Skruva kopplingsbackarna bultar inspektionslucka på plats med en T45 Torx drivrutin tills de är lätt an mot locket. Dra åt bultarna till 108 tum-pounds med en T45 Torx-fattning och en momentnyckel, alternerande mellan bultar i ett korsvis mönster.
10

bort din XL883R från stativet och sänk ner den på sin sida stå. Starta motorn och titta efter läckage runt oljefiltret och båda avtappningspluggar. Om läckage former på något av dessa områden, dra åt oljefiltret eller dräneringspluggarna ett tillägg kvarts varv. Stanna motorn om det inte finns några oljeläckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111028.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.