Hur man tar bort en Ninja 250 Bakre Huvudcylinder

Kawasaki Ninja 250 har haft en stor framgång sedan den infördes 1983, snabbt blivit en av bolagets mest framgångsrika modeller genom tiderna. Även om Ninja rykte för pålitlighet är välgrundad, kommer många av dess komponenter börjar slitas ut eftersom åren och miles stapla på. Den bakre broms huvudcylinder, vilket genererar den hydrauliska kraften som driver bakhjulet, har anfört flera gummidelar som så småningom hårdnar eller tår. Dessa delar kan bytas ut relativt enkelt, förutsatt att du tar bort huvudcylindern från din motorcykel innan du börjar. Saker du behöver
Swingarm stativ
5 mm insexnyckel
Spruta
10, 12 och 14 uttag mm
hylsnyckel
Spetstång
Shop handduk
Buntband
Momentnyckel
DOT 3 bromsvätska
Klart plaströr med en 1/4-tums innerdiameter
10 mm skiftnyckel
Jar
Visa fler instruktioner

1

Placera din Ninja 250R på en svingarm stativ för att hålla den i ett vågrätt läge. Använd motorcykelns centrum stå om du arbetar på en 2007 eller tidigare Ninja 250R.
2

bort stolen från din Ninja 250R, med tändningsnyckeln. Skruva loss skruven från botten av den högra sidoluckan - panelen direkt under sätet och bensintanken - med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Fatta sidoluckan med båda händerna och dra det direkt bort av motorcykelns ram. Hoppa över detta steg om du arbetar på en 2008 eller nyare Ninja 250R.
3

Skruva av locket från den bakre bromsvätskebehållaren, placerade direkt ovanför den högra främre fotpinnen (2007 eller tidigare ) eller bakom höger passagerar fotpinnen. Dra gummimembran och membranplatta ut ur reservoaren. Sifon bromsvätskan ut ur behållaren med en spruta. Skruva loss bromsvätskebehållaren monteringsbulten med en 10 mm hylsa och en hylsnyckel.
4

Ta bort sprinten från den bakre delen av det gemensamma stiftet fästa den bakre bromspedalen till bakre huvudcylindern, med hjälp av nål-tång. Tryck lätt på bromspedalen, tryck sedan förbindningsstiftet ut från huvudcylindern
5

Lossa bakre bromsslang s banjoskruven -. Ligger på toppen av huvudcylindern - med hjälp av en 14 mm hylsa och spärrskaft. Ta inte bort den ihåliga skruven vid denna tidpunkt.
6

Skruva huvudcylindern s bultar från utsidan av den högra främre fotpinnen fäste, med hjälp av en 12 mm hylsa. Dra den bakre huvudcylindern och bromsvätskebehållaren ut från din Ninja 250R: s ram.
7

Wrap en butik handduk runt toppen av den bakre huvudcylindern att suga upp utspilld bromsvätska. Skruva loss bromsledningen s banjo bult, med hjälp av en 14 mm hylsa och en hylsnyckel. Lyft bromsledningen från huvudcylindern och löst fast den på passagerar fotpinnen med buntband för att förhindra läckage bromsvätska.
8

Kläm slangklämman fästa bromsvätskebehållaren slang till den bakre huvudcylindern, dra sedan huvudcylindern bort från slangen. Torka bort all spilld bromsvätska bakifrån huvudcylindern med din butik handduk.
9

tillbaka den bakre huvudcylindern efter den omvända metoden för borttagning. Dra den bakre huvudcylinder s bultar och bromsledningen banjo bult till 18 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
10

Fyll bromsvätskebehållaren med färska DOT 3 bromsvätska. Slip en längd av klar plast rör med en 1/4-inch innerdiameter över den bakre bromsok avluftning, placerad längs den bakre delen av bromsoket. Placera den öppna änden av slangen i en burk.
11

Vrid avluftningsventilen moturs ett kvarts varv, med användning av en 10 mm nyckel. Tryck på den bakre bromspedalen ner för att tvinga en liten mängd bromsvätska och luftbubblor i slangen. Vrid avluftningsventilen medurs med din nyckel 10 mm, släpp sedan bromspedalen. Upprepa tills bromsvätskan är bubbelfritt. Fyll på oljebehållaren, ta sedan bort slangen från bromsok avluftningsventil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111009.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.