De Fördelar och nackdelar med låsningsfria bromsar på motorcyklar

Låsningsfria bromsar infördes år 1929 för användning på flygplan. Tekniken fick utbredd användning på bilar under 1970. BMW erbjöd en motorcykel utrustad med ABS 1981. Idag ABS är utrustad på ett växande antal motorcyklar som antingen standardutrustning eller tillval. Som med många nya tekniker, har ABS på motorcyklar möttes med både positiva och negativa svar. Hur ABS anläggningsarbeten

låsningsfria bromsar system hindrar hjulen från att låsa upp under extrem inbromsning. ABS gör detta genom att använda en ABS styrenhet, en typ av dator som övervakar hjulhastighet via sensorer på broms rotorer och chassi. När den aktiveras sänder styrenheten en signal till modulatorer på de främre och bakre hjulen som styr bromsvätska tryck. När systemet känner av en annalkande hjulet låsa upp, tar den kontroll över bromsens vätska avstängningsventiler, minska och sedan öka trycket bromsvätska för att hålla hjulet låser och låta föraren att behålla kontrollen över motorcykeln.


Kostnad för ABS

Ett låsningsfria bromsar systemet kommer att lägga ca $ 1.000 till kostnaden för ny motorcykel. För årsmodell, erbjöd 2012 Honda sin Gold Wing med Audio Komfort och Navi XM paket till ett rekommenderat pris på $ 25,899. Lägga till ABS-paketet till den modellen tog det föreslagna priset till $ 27.099 för en höjning av priset på $ 1,200 vid tidpunkten för publiceringen.
ABS Bromsförmåga på en Turn

Eftersom en motorcykel styr fundamentalt annorlunda än en bil, är utvecklare av ABS försöker fortfarande att fullända ett låsningsfritt bromssystem som fungerar när motorcykeln lutar i en sväng. En del av utmaningen är att mäta grepp nivåer och viktfördelningen av ryttare och cykel lutade in en sväng. Addera ABS Safety

En rapport från Insurance Institute for Highway Safety visar att motorcyklar utrustade med ABS är 37 procent mindre risk än de cyklar utan ABS som är inblandade i dödsolyckor. I kontrollerade tester situationer, erfarna ryttare kan sluta lika snabbt på icke-ABS-cyklar som dessa modeller med ABS. En genomsnittlig eller nybörjare ryttare förbättrades på motorcyklar med ABS. En av de primära säkerhets fördelar tillskrivs ABS är att i en nödsituation kan föraren enkelt fullo bromsa och inte behöver oroa sig för att modulera bromskraften för att hålla från sladd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111275.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.