Motorskador från långfristiga Motorcykel Förvaring

Långa perioder av inaktivitet när din motorcykel är i lager kan skada motorn och andra komponenter. Vissa miljöer, såsom områden nära marina vatten med hög fuktighet och luftburna salthalt, kan förvärra skadan. Korrekt underhåll av motorcykeln innan lagringen kommer att minimera skador på motorn och andra komponenter och bevara fordonet. Motorskador

Under långa perioder av inaktivitet, tömmer motorolja ner i vevhuset och lämnar komponenter som inte är nedsänkta i olja utsatta för korrosion orsakad av fukt kommer in i vevhuset vent. Ringar kan korrodera och hålla sig till cylinderväggarna. Boll-eller rulle-bärande motorer av typ som de som används av Harley-Davidson, och även de flesta tvåtaktsmotorer, är särskilt utsatta - lagren kan drabbas av korrosionsskador. Ventilspindlar kan korrodera och fastna i ventilstyrningarna. Cylinderväggarna kan också korrodera. Alla dessa problem kan orsaka ett katastrofalt motorhaveri. Addera Reparera motorskador på grund av felaktig förvaring

Helt demontera och inspektera en motor som misstänks ha skador från långvarig lagring. Mät alla komponenter med precision utrustning för att säkerställa de komponenter är i brukbart skick. Inspektera alla roller, nål eller kullager för tecken på korrosion, beslag eller skrovlig.
Förhindra Motor skador vid förvaring

Ta bort förgasaren pluggar skål avlopp och dränera bränslet från förgasarna att förhindra att bränsle lack bildas. Avlasta trycket och dränera systemet bränsleinsprutning, om tillämpligt. Ta bort tändstiften och spraya imma olja i tändstiftshålen. Drag runt motorn några gånger för att fördela imma oljan jämnt på cylinderväggarna. Spraya imma olja i intaget av tvåtaktsmotorer samtidigt motorn runt med tändstiften bort för att skydda vevhuset lagren. Smörj tändstiftsgängor lätt med anti-beslagta och installera tändstift och kablar plugg.
Övrigt Förvaring

Byt bromsvätska med färska att förhindra att fukt byggs upp skadar bromsdelarna. Fyll transmissionen helt - inte bara till märket FULL på mätstickan - för att förhindra korrosion av transmissionskomponenter. Fyll bränsletanken och använda en bensin-stabiliserande tillsats för att förhindra att bränsle från "grädda" under lagring. Påfyllning av tanken helt kommer också att förhindra rostangrepp på bränsletanken. Installera ett batteri anbud eller smart laddare för att underhålla batteriet. Tvätta cykeln och applicera ett tunt lager olja på de omålade och icke-krom ytor. Kontrollera däcktrycket och anpassa sig till normalt arbetstryck. Förvara motorcykeln inomhus, helst i ett klimat-kontrollerade utrymmet. Täck motorcykeln med en ventilerad lock eller, om inomhus, med en ventilerande lock för att förhindra att fukt byggs upp från att skada cykeln. Ställ motorcykeln på mitten-montern, om tillämpligt, eller blockera ramen upp med träklossar högt nog att bakhjulet lämnar marken för att lasta av fjädring och förhindra fjädring och däck skador. Säkerställa däcken är i direkt solljus för att undvika gummi försämring.
Utlagring

Utför en fullständig fordonsunderhåll som beskrivs av tillverkarens 25.000 mil serviceintervall till lossa lagring förfaranden och se motorcykeln är i perfekt skick innan du försöker använda cykeln efter att den har förvarats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111644.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.