Kommer min mo Starta om flottören är för låg?

MC förgasare förlita sig på en liten plast eller mässing flottör för att styra flödet av bränsle från bensintanken. Flottören hålls på botten av förgasaren inom dess egen kammare. Då bränslet stiger, rör sig flottören uppåt och stänger bränsleventilen. Flottören höjd inuti kammaren måste vara satt till en viss nivå för att adekvat mata motorn hela tiden. Grundläggande Förgasare Operation

I sin mest grundläggande tolkning, bygger en motorcykelns förgasare på det vakuum som genereras av motorn för att dra luft och bränsle in i förbränningskammaren. Det inkommande flödet av luft blandas med små mängder bränsle, doseras genom en serie munstycken kallas strålar, för att skapa en brännbar blandning. Varje stråle inom förgasaren används för att mata motorn vid olika gaspådrag positioner. Den första strålen är utgångspunkten jet, som drar i bränsle för att hjälpa motoreffekt upp till sitt grundläggande tomgångsvarvtal. När motorn har startat, tar piloten jet över ansvaret för att hålla motorn på tomgång och förblir aktiv tills gasspjället har öppnats för nästan en tredjedel av dess nivå. Huvudmunstycket matar motorn från en tredjedel till full gas. En fjärde strålen, som styrs av en nål fäst vid gaspådrag bilden, bibehåller ett jämnt flöde av bränsle mellan övergångar mellan strålarna. Addera Hur Float fungerar

En förgasare s flottör är fäst vid förgasarkroppen medelst ett par torn. En tapp, införd genom tornen och flottören, fungerar som ett gångjärn. Flottören vilar direkt under bränslekranen nål och säte, med ventilen nålen vilar lätt mot floats upphöjda tang. Eftersom flottören stiger, det skjuter den avsmalnande änden hos ventilnålen i sätet, begränsa bränsleflödet in i flottörhuset. Bränslet nivån sänks som bränsle förbrukas av motorn, sänka flottören och dra ventilen nålen ur sätet för att ge mer bränsle i flottörhuset.
Effekterna av låga Float Höjd

Sedan flottören reglerar bränslenivån i förgasaren, kan dess höjd i flottörhuset spela en stor del i driften av motorcykelns motor. Om flottörhöjd är lägre än normalt, kommer bränslet nivån minskar. Detta kan göra den resulterande luft-och bränsleblandningen magrare, vilket innebär att mer luft är närvarande i blandningen än bränsle. En mager bränsleblandning ger bättre bränsleekonomi och en liten ökning i effekt men kommer att generera mer värme som kan skada motorn. Om bränslenivån är för låg, kommer förgasaren start-och pilot jets inte att kunna införa bränsle i blandningen alls, förhindrar motorn från att starta.
Float justeringsprocedurer

Många förgasare använder en justerbar float, vilket möjliggör större flexibilitet i att trimma bränsleblandning för bättre prestanda. Men för dag-till-dag, icke-konkurrenskraftiga bruk, skall flottören sättas till tillverkarens rekommenderade höjden. Rekommenderade flottörhöjd specifikationer kan hittas i en fabrik servicemanual, specifika för din motorcykel. Det faktiska proceduren kräver fullständig borttagning av förgasaren från motorcykeln. Efter uttagningen flottörkammaren dräneras och låste upp från förgasaren att avslöja flyta. Förgasaren måste då placeras på sin sida, i en liten vinkel, så att flottören vilar lätt på ventilnålen. Flottören höjd mäts vanligen från flottörkammaren s packning passyta till toppen av flottören, men vissa tillverkare bas float höjd från botten av förgasaren inlopp. Om flottören inte ligger inom specifikationen, kan flyta tang böjas ned, mot flötet, att höja flottörhöjd eller uppåt för att sänka flottörhöjd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111619.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.