Vad är en elektrisk start på en motorcykel?

En motorcykel elstart systemet är en stor bekvämlighet som tillåter åkaren att starta motorcykeln genom att trycka på en liten knapp på styret. Den här knappen är ansluten till motorcykelns batteridrivna elektriska system som snurrar startmotorn, som bedriver en intern startkopplingen. Detta är i sin tur snurrar upp motorn, föra den till liv. Plats

På de flesta motorcyklar, är den elektriska startknappen normalt svart eller grå färg och ligger på höger handtag, inom bekvämt räckhåll från ryttarens tumme och är oftast under en toggle "kill switch "märkt som RUN-STOP.
Funktion

När den trycks, signalerar den elektriska startknappen batteriet för att ge ström till startmotorn. Startmotorn sedan snurrar en intern startkopplingen som är ansluten till motorn, därmed börjar motordrift.
Historia

Förr gjorde många motorcyklar inte komma med elstart och det var inte förrän i slutet av 1960 och 1970 som det blev ett vanligt inslag. Tidigare har de flesta motorcyklar används "kickstart", en fot-manövrerad spak som manuellt skulle snurra motorn och eld. Detta var inte en helt tillförlitlig startmetod. Men elektriska förrätter på motorcyklar är inte så nytt. Det var en funktion som dök upp, om sällan, hela vägen tillbaka i början av 20-talet.
Fördelar

Elstart system på motorcyklar nu är bevisat och tillförlitlig och det är ovanligt att se en ny motorcykel utan denna funktion. Systemet liknar det som används i bilar och lastbilar.
Överväganden
p Om du använder en elektrisk start på en motorcykel, kom ihåg att hålla cykeln i neutralläge när du startar den. Om det är i växel och du oavsiktligt släpper kopplingen, kan motorcykeln sticket framåt orsakar ett missöde.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107186.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.