Hur vill kolla en Coil Motorcykel Ignition

Den tändspolen på en motorcykel tjänar till att öka den relativt låga batterispänningen till den höga spänningen som behövs för att avfyra ett tändstift . Spolar är i allmänhet en sluten , vattentät komponent . Som sådana är de i allmänhet inte en repareras objekt . Rutinmässiga kontroller på en spole inte är nödvändiga. De ska testas som en del av ett felsökningsproceduren när motorcykeln blir svårstartad eller går ojämnt . Testa dem tenderar att vara relativt enkel och innebär användning av en ohmmeter . Saker du behöver
öppen nyckel som
ohmmeter
Visa fler instruktioner
1

Stäng av motorcykeln tändningen .
2 < p > Koppla loss tändkablarna från spolen för hand . Koppla de två mindre primära trådarna från spolen med hjälp av en öppen nyckel .
3

Mät resistansen mellan spolen anslutningar för tändstiften med en ohmmeter . Motståndet bör vara 0,5-3 ohm. Ett motstånd utanför detta intervall indikerar en trasig spole .
4

Mät resistansen mellan de två mindre primära anslutningar på spolen med en ohmmeter . Resistansen ska vara 6000 till 12.500 ohm. Återigen visar ett motstånd utanför detta intervall en trasig spole .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106800.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.