Hur ändrar jag Fork Oil på en 2001 ZX6?

Framgafflarna av en 2001 Kawasaki ZX-6R kräver en ren leverans av gaffel olja till korrekt avleda stötar och ojämnheter som finns på vägen. Även gaffeln olja kan pågå i åratal, kan kondens uppbyggd förorena småningom gaffel olja, minska de dämpande egenskaper gaffeln förlitar sig på att ge uppskov. Även om uppgiften är ganska okomplicerad, ersätter gaffel oljan kräver partiell demontering av motorcykeln och gaffel ben, vilket gör jobbet mer utmanande än de flesta DIYers vill ta itu med. Försök inte denna uppgift om du inte är väl förtrogen med din motorcykel. Saker du behöver
12 mm, 14 mm, 19 mm och 22 mm uttag
Hylsnyckel
4 mm och 5 mm insexnyckel
Fork klämma hiss
19 mm skiftnyckel
Bungee sladdar
Container
Rag
SAE 10W gaffel olja
Måttband
Visa fler instruktioner
1

Lossa den främre muttern differentialbroms med en 22 mm uttag. Lossa de främre bultarna axliga nypa på undersidan av båda gaffelbenen med en 12 mm hylsa. Lossa främre bromsok bultar på båda gaffelbenen med en 5 mm insexnyckel.
2

Lyft upp framhjulet från marken med en gaffel klämma hiss. Skruva loss bromsok montering bultar med en 5 mm insexnyckel och skjut bromsok från de främre broms rotorer. Häng bromsok från hissen med bungee stubin. Skruva den främre muttern differentialbroms med en 22 mm hylsa. Dra framaxeln ur gaffelbenen och framhjulet. Sänk hjulet till marken och rulla bort från motorcykeln. Ta bort framskärmen, med hjälp av en 4 mm insexnyckel för att ta bort Fenders bultar.
3

Lossa nypa bultar på båda styret med en 5 mm insexnyckel. Lyft styret av den övre gaffeln klämman. Lossa nypa bultar på den övre och nedre gaffel klämma med en 5 mm insexnyckel. Demontera gaffelbenen, med en vridande rörelse för att dra gaffelbenen ur gaffeln klämmor. Ställ gaffelbenen på en tydlig arbetsutrymme.
4

Vrid förspänning justerskruven på toppen av gaffeln moturs med en 14 mm hylsa tills den är helt ute. Skruva loss överdelen från gaffeln med en 19 mm hylsa. Lyft den övre locket upp för att dra aggregatet kolvstången ur gaffeln röret. Håll kolvstången på plats, med användning av en 19 mm nyckel för att hålla muttern kolvstång. Skruva loss överdelen från kolvstången med en 19 mm hylsa. Skruva av returdämpningen inställningsstången från toppen av kolvstången med en platt skruvmejsel. Dra spacer och brickor från kolvstången. Dra gaffeln våren ur gaffeln röret.
5

Håll gaffeln röret över en behållare och pump kolvstången in och ut flera gånger för att tvinga olja olja gaffeln ur gaffeln. Torka bort eventuellt kvarvarande gaffel olja från gaffeln röret och placera gaffeln i upprätt läge. Tryck kolvstången i gaffeln röret tills det inte kommer att gå vidare. Häll 500 ml SAE 10W gaffel olja i gaffeln röret. Pumpa kolvstången upp och ner försiktigt för att få bort luftbubblor från gaffeln olja.
6

Tryck kolvstången i gaffeln röret och mäta gaffeln oljenivån med ett måttband. Mät från toppen av gaffeln röret. Helst ska gaffel oljenivån vara 105 mm från toppen av gaffeln röret. Sätt ihop gaffeln efter den omvända ordning jämfört med demontering. Upprepa på den återstående gaffelben.
7

tillbaka gaffelbenen och montera motorcykeln efter omvänd ordningsföljd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107459.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.