Hur du ändrar framgaffeln olja på en 1979 Kawasaki 1000 LTD

Den 1979 LTD grundades på Kawasakis flaggskepp KZ1000 motorcykel men påverkades av den växande "cruiser" styling trend som växte fram i slutet av 70-talet och tidigt 80-tal. Liksom sina motsvarigheter, åberopade LTD på en olje dämpad-gaffel för att ge sin främre upphängning. Över tiden kommer gaffeln oljeförsörjning försämra, sänka gaffeln förmåga att minska störningar som orsakas av brister i vägen. Medan ett avlopp skruv är monterad längst ned på varje gaffelben, helt dränera gammal eller skadad gaffel olja kräver avlägsnande och partiell demontering av de enskilda gaffelbenen. Saker du behöver
10, 12, 14 och 24 uttag mm
Hylsnyckel
Jack
upphöjda plattformar
Tänger
Skruvmejsel
12 mm skiftnyckel
Gummi Jawed skruvstäd
återförslutningsbara olja fånga pan
Fork CAP O-ring
SAE 10W-20 motorolja
Skjutmått
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Lyft upp motorcykeln på sin centralstödet. Lossa främre bromsok fästbultar och framaxeln nötter klämma på undersidan av båda gaffelbenen, med 12 och 14 uttag mm och en hylsnyckel. Skruva hastighetsmätaren kabelmuttern från vänster sida av framhjulet, med en tång.
2

Lyft upp framhjulet från marken, med hjälp av en domkraft placerad under motorn. Ta bort de främre bromsoken och placera dem på en upphöjd plattform för att undvika skador på bromsslangar. Ta bort de främre axelklämmor och rulla framhjulet åtskild från motorcykeln. Avlägsna framskärmen från de lägre gaffelbenen, med användning av en 12 mm hylsa.
3

Tryck tappen vid centrum av luftventilen på toppen av det högra gaffelbenet med spetsen av en skruvmejsel för att lossa framgaffeln s lufttillförseln. Lossa luftslangen förbinder toppen av båda gaffelbenen, med en 12 nyckel mm halvmåne. Hoppa över detta steg om din KZ1000 inte är utrustad med en justerbar air gaffel.
4

Lossa de främre bultarna gaffel nypa, som ligger på båda sidor av den övre och nedre gaffel klämma, med hjälp av en 14 mm hylsa . Dra gaffelbenen ur gaffelaggregat, med en vridande rörelse.
5

Montera första gaffelben vertikalt i en gummi-Jawed vice. Skruva av locket på toppen av gaffeln benet, med hjälp av en 24 mm hylsa, med bibehållen fast tryck nedåt på locket för att hindra gaffeln våren från att mata från gaffeln röret. Ta bort O-ringen från locket och ersätta den med en ny O-ring.
6

Dra våren ur gaffeln röret, sedan bort gaffelben från skruvstäd. Snurra gaffeln benet över och tömma gaffel oljan i en återförslutningsbar olja fånga pan. Pumpa den övre gaffel röret tills gaffel oljan runnit till en ljus trickle. Montera tillbaka gaffeln benet på skruvstäd.
7

Häll 10 gram SAE 10W-20 motorolja i gaffeln röret. Sakta pumpa gaffel röret tills luftbubblor inte längre visas. Komprimera gaffeln rör är helt, sedan mäta avståndet från gaffeln olja till toppen av gaffeln röret, med hjälp av ett skjutmått. Oljenivån skall vara 4.33 inches eller 110 mm under toppen av gaffeln röret. Tillsätt olja som behövs för att höja oljenivån, eller ta bort olja, med hjälp av en spruta eller handpump.
8

Förläng gaffel röret och skjut gaffeln fjädern i röret. Coat gaffeln CAP O-ring med SAE 10W-20 motorolja, sedan skruva åt locket på plats. Dra åt locket till 16,5 fot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
9

Byt gaffel olja i den återstående gaffelben, enligt den metod som beskrivs i ett tidigare steg.
10

Skjut gaffelbenen upp och in i de övre och nedre gaffelaggregat tills toppen av gaffeln röret, inte gaffel locket, är i nivå med toppen av den övre gaffeln klämman. Dra åt bultarna gaffel klämma nypa till 13 foot-pounds.
11

tillbaka luftslangen på gaffeln caps. Trycksätt gaffelbenen till 10 psi, med hjälp av en kompressor. Detta gäller bara till KZ1000 modeller utrustade med en justerbar luft gaffel.
12

tillbaka framskärmen. Lyft upp framhjulet och axeln på plats längst ner på gaffelbenen. Skruva de främre muttrarna axliga klämma på plats och dra dem till 13 foot-pounds. Skruva hastighetsmätaren kabeln på hastighetsmätarskruven, på vänster sida av framhjulet.
13

Skjut de främre bromsoken över främre broms rotorer. Skruva bromsok bultar på plats och dra dem till 24 foot-pounds. Pumpa den främre bromshandtaget tills du känner motstånd, vilket indikerar att hydraultrycket har återställts i den främre bromssystemet.
14

Avlägsna domkraften underifrån motorcykeln, sänk sedan motorcykeln på sidostödet. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111599.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.