Harley Förgasare Basics

Harley-Davidson använde en variation av förgasare på motorcyklar byggda före 2007, då det bytte till bränsleinsprutningen för att möta allt strängare federal utsläppsnormer. De viktigaste förgasaren producenter för Harley i de senaste 30 åren har Keihin, Mikuni och Bendix, som gav mekaniska, side-förslag förgasare. Harley gick till homokinetiska förgasare 1988 om Sportster modeller och 1990 om Big-Twin modeller, och använde dem tills bränsleinsprutning blev nödvändigt. Hur Harley Förgasare Work

Förgasare styra mängden luft tillåts komma in i förbränningskammaren hos motorn. En fjäril ventil styr luftflödet. Ventilen öppnas och stängs genom ett system av kablar och fjädrar som påverkas av gashandtaget positionen. En exakt uppmätt mängd bränsle, levererad och finfördelas i intaget luftströmmen, ger en lämplig luftbränsleförhållandet för optimal motorprestanda vid alla gaspådrag eller motorns varvtal. En serie öppningar, som kallas strålar, mätare för bränsle och styr mängden bränsle som får strömma genom varje krets i förgasaren.
Mekaniska Förgasare

Harleys äldre mekanisk förgasare har två ventilplattor inom venturi - eller hals - i förgasaren. Den strypbricka, placerad i mitten av venturirör, styr mängden luft som går in i motorn. Som gasspjället öppnas, det avslöjar mitten och hög hastighet jets i venturi. Den ökade vakuum inuti venturiröret drar bränsle genom de större jetplan, vilket ökar bränsle utgång för att matcha den ökade volymen av luft som tas i. En andra platta i munnen av förgasaren, kallad chokespjället, bistår kallstart. Denna platta begränsar mängden luft som sugs in och samtidigt öka vakuumet i venturirör, vilket drar in mer bränsle än vad som normalt skulle användas. Detta orsakar ett "rikt" luft-bränsleförhållandet för att hjälpa motorns start. Addera ditt Constant Velocity Förgasare

konstant hastighet förgasare använder en strypventil platta i mynningen av förgasaren för att styra mängden av insugsluft till motorn. Som trottelplattan öppnas, driver det vakuum ökning av venturiröret ett membran i toppen av förgasaren, som drar upp på ett skjutreglage i centrum hos venturi. Detta reglage ökar den inre diametern hos venturi för att hålla hastigheten hos intaget ström med en konstant hastighet. Medan reglaget rör sig uppåt, drar det en avsmalnande nålventil av viktigaste strålrörets i botten av förgasaren, öka mängden av bränsle som levereras till intaget luftströmmen. I stället för en chokespjället till stöd i kallstarter, CV förgasare använder en berikande krets som fungerar som ett andra, mindre förgasaren. När den aktiveras, öppnar berikande kretsen en sekundär luftintag och bränsle jet och levererar denna rika blandningen i venturi bakom gasspjället och reglage.
Övriga detaljer

Båda typer av Harley förgasare är utrustade med en accelerator pump. När gashandtaget går snabbt, reagerar förgasaren vakuum inte tillräckligt snabbt för att möta bränsle krav på motorn. För att förhindra en temporär "lean"-tillstånd, sprutar acceleratorn pumpen en kort, finfördelade explosion av bränsle direkt in i inloppet luftströmmen för att bibehålla luft-bränsleförhållandet tills förgasaren övergångarna till det nya varvtalsvärdet. Dessutom båda typerna av förgasare använder en flottör och nålventil för att upprätthålla en viss bränslenivå i flottörhuset under förgasaren.
Carb Störningar

Skador på nålen ventil eller float kan orsaka skålen till överfyllning, vilket leder till ett fortsatt rikt-körbart skick och förorenade pluggar. Ta bort, rengör eller byt ut jets i float skål som behövs. Men ändrar inte the jets till dem av en annan storlek, om det inte är en del av ett kit för att öka volymen luftintag och prestanda, eller cykeln får inte längre uppfyller de nödvändiga utsläppsnormer för årsmodell. Idle mixture skruvar in på fabriken. Justering av tomgång mixture skruvarna skulle förstöra utsläpp utdataprofil för årsmodell.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111598.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.