Hur man reparerar 2007 Harley Seal Chain Case

Harley-Davidson drivlinor använda ett primärt drivsystem att leda ström från motorn till växellådan i sina 2007-modeller. Finns på vänster sida av motorn, omsluter den primära Kedjehus den primära enheten. Den Kedjehus innehåller motorns utgående tandhjulsaxeln kompensator, kopplingsanordning, primär drivkedja och generatorn. Primär Kedjehus vätska smörjer den primära den primära Kedjehus. Förlust för inneslutning av den primära Kedjehus smörjmedel kan leda till överhettning kopplingskomponenter, felaktig koppling drift och accelererad primära kedja och drev slitage. Läckande smörjmedel kan blåsa tillbaka på de bakre bromsarna och bakre däck, vilket leder till en osäker ridning tillstånd på grund av försämrad bromsverkan. Långsiktig skada kommer att omfatta mjukning av gummit i det bakre däcket, och slutligen däck misslyckande. Saker du behöver
10 | mm skiftnyckel dropplådan
Allen drivrutin equipment shop trasor
Primary Kedjehus avtappningspluggen O-ring
Foot-pound momentnyckel
Packning skrapa
Ny primär Kedjehus packning
torxmejsel uppsättning
Inch-pound momentnyckel
HD Formula + Transmission och Primär Kedjehus Smörjmedel Artikelnr. 99.851-05 eller motsvarande
Visa fler instruktioner
1

ta bort batteriluckan. Lossa den negativa (svarta) kabelbult med en 10 mm nyckel. Avlägsna skruven och kabeln från batteriet. Placera den negativa batterikabeln där det inte kommer av misstag kontakta den negativa batteripolen.
2

Placera en dropplådan under den primära fallet avtappningspluggen. Ta bort avtappningspluggen med en Allen drivrutin och dränera den primära smörjmedlet. Inspektera magneten i avtappningspluggen för överdriven skräp eller metall salt. Rengör magneten med en trasa.
3

Ta bort och kassera den gamla primära kontakten Kedjehus drain O-ringen och montera en ny O-ring. Montera avtappningspluggen och O-ringen i dräneringshålet och vridmoment det till 14 till 21 foot-pounds av vridmoment med en fot-pund momentnyckel och Allen drivrutin.
4

bort 13 primärskyddet fästelement med en Allen drivrutin. Separera den primära Kedjehus locket från den inre primära fallet och ta bort locket. Placera locket på en bädd av ren butik trasor.
5

Skrapa den gamla packningen utanför de primära packningen Kedjehus täcka ytor med en packning skrapa. Var försiktig eftersom det primära locket är gjort av aluminium och skadas lätt. En skadad packningsyta kan leda till en ihållande läcka. Byt den primära Kedjehus locket om packningen ytan är skadad.
6

Torka ur primära Kedjehus lock med rena butik trasor för att avlägsna alla gamla smörjmedlet och skräp. Torka Kedjehus ytorna Lockpackning och se till att de är rena och torra.
7

Häng nya primära packningen Kedjehus locket på styrbultarna sticker ut från den inre primära målet. Para det primära Kedjehus lock med Kedjehus och håll den i detta läge. Var försiktig så att packningen kan förskjutas eller skadas om locket är oförsiktigt hanterad.
8

Sätt primärskyddet fästen och dra åt dem med fingrarna. Dra åt fästelement till 108-120 inch-pounds av vridmoment med en tum-pound momentnyckel och Allen drivrutin. Dra åt skruvar i en korsvis. Börja med kolven enligt den främre kanten av kopplingen inspektionslucka, vridmoment då bulten ovanför den främre kanten av kopplingen inspektionslucka. Alternativa momentdragning de övre och undre fästelement när du rör dig mot den främre änden av den primära Kedjehus locket. Momentdra fästelement på baksidan av utgångspunkten på ett liknande korsvis efter framsidan av kåpan dras åt. Ha en hjälpare hålla cykeln upprätt och nivå
9

.
10

Avlägsna fästskruvarna från kopplingen inspektionslucka med en Torx drivrutin. Dra inspektionsluckan och packningen från den primära Kedjehus lock.
11

Lägg mängden Kedjehus smörjmedel som anges för din modell Harley. Överfyll inte. Torka koppling inspektion ytorna Lockpackning med en trasa för att ta bort spilld smörjmedel.
12

Montera kopplingen packning inspektionslucka på den primära luckan och över inspektionshålet. Skjut nopporna på tätningen i spåret runt inspektionshålet att behålla tätningen medan du hanterar locket kopplingen inspektion.
13

Håll locket kopplingen inspektion på plats och tråd den översta fästskruven för hand . Montera återstående skruvar och vridmoment dem till 84-108 tum-pounds av vridmoment med en tum-pound momentnyckel och Torx drivrutin, använder en korsvis börjar med klockan 12 skruv.
14

Installera batteriets minuskabel och bulten på den negativa batteripolen och drag åt med en 10 mm nyckel. Knäpp batterilocket på plats.
15

Observera packningsytor och se till att det inte finns några läckor närvarande. Testa kopplingen fungera vid låga hastigheter före prov-ridning fordonet vid hastigheter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111117.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.