Hur man installerar ett WA55 Carb på ett KT100

KT100 tvåtaktsmotorer finns på många Yamaha quad kart får bränsle induktion från en Walbaro WA55 förgasare. Förgasaren är monterad på baksidan av cylinderhuvudet ovanför motorhöljet och är avsedd för två-takts bränsleblandningar. Installationen är relativt lätt för den genomsnittliga gör-det-själv mekaniker. Vid byte av en befintlig förgasare, följ instruktionerna i kart servicemanual och ta bort de utsedda externa komponenter för att ge tydlig åtkomst. Annars, skaffa en grenrörspackning och organisera dina handverktyg för att installera en WA55 carb på ett KT100 motor. Saker du behöver
grenrörspackning
Metric insexnyckel
3/4-tums slangklämma
Skruvmejsel
Metric skruvnyckel
Visa fler instruktioner
Attachment
en

Identifiera den inre ytan av förgasaren med den plana, maskinbearbetade ytan och den stora inloppsport. Sätt de medföljande sexkantsskruvar bultar i hålen i varje hörn på utsidan av förgasaren. Skjut huvudet på skruvarna mot ansikte carb så ändarna sticker ut från den bearbetade ytan.
2

Rikta in skruvhålen på packningen med ändarna av bultarna. Skjut packningen på bultarna och platt mot den bearbetade ytan på förgasaren.
3

Placera den bearbetade ytan av förgasaren vid insugningsröret på cylinderlocket, så bränsleledningen montering på toppen av carb är upp istället för åt sidan eller nedåt.
4

Skjut carb mot grenröret och håll den på plats med ena handen. Detta tvingar cheferna för bultarna ut, ger ett grepp.
5

Thread bultarna i grenröret för hand för att säkerställa att trådarna inte är korsade. Dra åt bultarna i en korsvis med en metrisk insexnyckel.
Anslutningar
6

Identifiera bränsleledningen som ansluter till porten märkt "Out" på bränslepumpen . Skjut en 3/4-tums slangklämma på den öppna änden av linjen. Skjut den öppna änden på det koniska bränsleledningen montering på toppen av förgasaren för hand. Skjut klämman mot torget stopp på kopplingen och dra åt ordentligt med en skruvmejsel eller mutterdragare.
7

Grip svart gasvajern hölje nära slutet av kabeln med en hand. Vrid justeringsskruven montering i slutet av höljet moturs med en metrisk U-nyckel för att lossa den strandade stål inre kabel.
8

Skjut den exponerade delen av den inre kabeln i skåran på yttre änden av den cirkulära spjäll länkning på förgasaren, och se till att bollen stannar i slutet av kabeln är vänd nedåt. Dra kabeln uppåt tills kulstoppet passar väl in i urtaget i botten av slitsen.
9

Håll bollen stannar på plats mot botten av kopplingen med en fingertopp eller din tumme. Dra åt justeringsanordningen medurs med nyckeln tills den ligger an mot den övre sidan av länksystemet. Detta är en preliminär inställning som du justerar när motorn går på tomgång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111526.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.