Hur man byter olja i en 2004 Yamaha V-Star 110

Som de flesta mc-ägare kan vittna om, kommer täta oljebyten säkerställa att din V-Star 1100 motor förblir lika stark som den dag den rullade av monteringsbandet. Under normala körförhållanden, kommer efter Yamahas rekommenderade 3.500 mile oljebytesintervaller perioder avskräcka oönskade slitage från att påverka din motorcykel. Men, kommer du vill göra ett oljebyte omedelbart efter en långväga resa med ihållande hastigheter över 70 mph. Medan uppgiften kan slutföras med de flesta V-Star ägare, kommer placeringen av V-Stars avgasrören lägga till en liten grad av komplexitet till en annars enkel projekt. Saker du behöver Kundservice stand
Hylsnyckel
12 mm och 17 mm uttag
4 mm och 5 mm insexnyckel
Kraftiga arbetshandskar
Catch pan
Fyra liter, 10W-30 API SE-motorolja
Oljefilter
Två oljefilterlocket O-ringar
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Ta din V-Star 1100 för en kort 10-minuters resa att värma motorn till driftstemperatur. Stanna motorn och låt den svalna något i 10 minuter.
2

Skruva paret monteringsmuttrarna bakom och mellan de båda halsdukar, med en hylsnyckel och en 12 mm hylsa. Lossa klämmorna fästa båda ljuddämparna till avgasrören, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Dra halsdukar åtskild från motorcykeln, med kraftiga arbetshandskar.
3

Lossa främre avgasrör bultar, som ligger på framsidan av motorn, med en hylsnyckel och en 12 mm uttag. Dra den främre avgasröret från motorn, med kraftiga arbetshandskar.
4

Placera V-Star 1100 om en tjänst står att stödja den i en nivå, vertikal position.

5

Skruva av oljepåfyllningslocket från toppen av den vänstra motorns vevhus lock, för hand. Skruva bort oljeavtappningspluggen från botten av vevhuset, med hjälp av en 17 mm hylsa och en hylsnyckel. Tappa ur motoroljan i en fångst pan.
6

Rengör avtappningspluggen med en handduk, och sedan skruva in den i motorns vevhus för hand för att undvika att strippa vevhuset trådar. Dra åt avtappningspluggen till 32 foot-pounds, med en momentnyckel och en 17 mm hylsa.
7

Flytta din fångst pan på höger sida av motorn. Placera en tratt under oljefilterlocket, monterad på höger vevhuslock, pekar mot dropplådan. Lossa oljefiltret bultarna, med hjälp av en 4 mm insexnyckel. Dra oljefilterlocket och oljefiltret av motorn, för hand. Låt eventuell kvarvarande olja rinna in fångsten pan.
8

Kontrollera oljefilterlocket O-ringar för skador. Byt ut O-ringarna, om de är trasiga eller rippat. Tryck in det nya oljefiltret i motorn och montera locket oljefiltret. Dra åt oljefiltret bultarna till 7 foot-pounds, med en momentnyckel och en 4 mm Allen socket.
9

tillbaka främre avgasröret löst på motorn, med hjälp av en 12 mm hylsa och en hylsnyckel. Trä på ljuddämparna på båda avgasrören, skruva sedan ljuddämparen muttrarna på plats med en hylsnyckel och en 12 mm hylsa. Sätt tillbaka ljuddämparna och avgasrör tills de är inriktade jämnt. Dra avgasröret bultar till 14 foot-pounds och muttrarna ljuddämparen till 18 foot-pounds, med en momentnyckel och en 12 mm hylsa. Dra ljuddämparen klämmor, med hjälp av en 5 mm uttag.
10

Fyll motorn med 3 liter 10W-30 API SE-grade motorolja i vänster motor vevhuslock påfyllningsröret, med hjälp av en tratt. Ta bort tratten och skruva fast tanklocket på plats, för hand.
11

Ta bort V-Star 1100 från tjänsten stå och starta sin motor. Ta motorcykeln för en kort fem minuters resa, sedan stänga av motorn. Kontrollera oljenivån i motorn, med nivårör inbyggd i botten av den vänstra motorns vevhus lock. Lägg en liten mängd olja i motorn, om oljenivån är under synglaset nedre märket. Sänk V-Star 1100 på sidostödet, om oljenivån är mellan nivårör övre och lägre betyg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111461.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.