Hur vill kolla olja i en Harley Davidson Fatboy

Bättre känd som Fatboy, har Harley-Davidsons FLSTF Softail cruiser länge varit ett populärt val för cyklister som vill ha en åktur som är muskulös men ändå bekväma. Regelbundet underhåll krävs för att hålla Fatboy högpresterande V-twin motor brummande. Olja och flytande kontroller rekommenderas varje 1.000 till 2.000 miles, men kolla oljan är så lätt, bör du göra det inför varje större resa. Saker du behöver
Rena trasor eller handdukar
Torx-40 socket
Hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Ställ motorcykeln på ett vertikalt stativ eller sitta på motorcykeln och luta den upprätt. Starta motorn och låt den värmas upp i några minuter för att nå arbetstemperatur. Detta gör att oljan värms upp och expandera något. Håll cykeln helt vertikalt för att dra olja från motorns sump för en korrekt behandling.
2

Stanna motorn och ta bort oljestickan oljetanken. Rengör mätstickan och sätt det helt i oljetanken påfyllningsröret. Ta ut oljestickan igen och kontrollera oljenivån märkt på minnet. Tillsätt olja som behövs och ersätter mätstickan ordentligt. Oljenivån skall vara nästan även med nederkanten av påfyllningsröret.
3

Ta ur oljestickan på transmissionen, rengör och sätt tillbaka det ordentligt. Ta ut oljestickan igen och kontrollera oljenivån i växellådan. Tillsätt olja som behövs och byt ut oljestickan ordentligt.
4

Ta bort T-40 bultar som håller fast runda derby locket till den primära och ta bort derbyt locket. Titta in i primärt genom derby täcker porten för att kontrollera den primära vätskenivån. Den primära vätskan skall vara i nivå med kopplingen korgen. Lägg primärfluid som behövs och ersätter derbyt locket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106651.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.