Hur ställa in tiden på en CR125

Periodiskt underhåll av din Honda CR125 dirtbike inkluderar att tidpunkten för maximal motorprestanda. Rätt inställning säkerställer att tändstiftet skapar gnistor i samband med förbränning av kolven. Tidpunkten enheten är belägen bakom transmissionskåpan på höger sida av motorns vevhus. Du ställer in tiden genom att rikta ett märke på ett svänghjul med en indikator-pekare på toppen av tidpunkten plattan. Ställa in tidpunkten på en CR125 kräver några handverktyg och ett stroboskop. Saker du behöver
Metric hylsa och spärrskaft
Timing ljus
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Parkera motorcykeln på cykelställ. Lossa och ta bort skruvarna transmissionskåpan med en metrisk hylsa och spärrskaft. Spara skruvarna och dra locket av för hand. Ta försiktigt bort gummipackningen från ansiktet av tidpunkten bostäder för hand. Spara packningen.
2

Fäst den röda tråd bly från ett stroboskop på tändkabeln. Fäst den svarta kabeln bly på den svarta tändspolen tråd. Starta motorcykeln och låta motorn gå på tomgång i normal hastighet.
3

Rikta timing ljus i indikatorn-pekaren på toppen av tidpunkten plattan. Du kommer att märka att varje strobe av ljuset tänds tidpunkten märket på svänghjulet. Tidpunkten är inställd när markeringen är direkt i linje med indikatorn varje gång ljuset utlöses. Lossa de små skruvarna på framsidan av tidpunkten plattan ett halvt varv med en platt-tip
4

skruvmejsel. För in spetsen på skruvmejseln i justeringen hack vid basen av tidpunkten plattan.
5

Rikta timing ljus i indikatorn. Vrid handtaget på skruvmejseln åt höger eller vänster, så behövs, tills tidpunkten märket är direkt i linje med indikatorn. Dra åt skruvarna ordentligt i ansiktet av tidpunkten plattan.
6

Stäng av motorn. Koppla loss kablarna timing ljus från tändstiftet tråd och spolen tråd. Tryck den sparade gummipackningen i fördjupningen på ytan av timing höljet för hand. Sätt tillbaka transmissionskåpan och dra åt skruvarna med hylsa och spärrskaft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111419.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.