Hur justera ventilerna på Yamaha Raptor 700

Periodiskt underhåll av din Yamaha Raptor 700 eller 700R inkluderar justera ventilerna för maximal motorprestanda och bränsleeffektivitet. Kanske den mest tidskrävande delen av jobbet är att ta bort sätet, bensintanken och framskärmen kåpan för att komma åt ventilen täcker på toppen av topplocket. De som inte är bekant med ATV bör ta hjälp av en erfaren mekaniker eller följ anvisningarna i kapitel 3 i servicemanualen för att ta bort dessa komponenter. Justera ventilerna på en Yamaha Raptor 700 kräver tålamod, uppmärksamhet på detaljer och några handverktyg. Saker du behöver
tändstiftsnyckel
Metric hylsa och spärrskaft
Metric Allen skiftnycklar
Tryckluftsaggregat kapsel
Skiftnyckel
Metric skiftnyckel
Platt-mejsel
0,10 mm bladmått
0,18 mm bladmått
Visa fler instruktioner
Förberedelser
1

Dra av tändkabeln. Lossa och tag bort tändstiftet med en plugg skiftnyckel. Ta bort pluggen eliminerar motorns kompression så att du kan rotera motorn veven när du justerar ventilerna.
2

Lossa och ta bort skruvarna transmissionskåpan på höger sida av motorn med en metrisk hylsa och spärrskaft. Dra bort transmissionskåpan för att komma tidpunkten svänghjul och märken timing.
3

Använd en metrisk insexnyckel för att ta bort vevaxeln end-luckan på höger sida av motorn för att komma åt vevaxeln bult.
4

Rengör området vid basen av varje ventilkåpan med blaster från en trycklufts-kapseln. Detta förhindrar att smuts eller off-road skräp från att komma in i ventilfjädrar och vipparmar.
5

Lossa och ta bort paret inloppsventilen täcker på framsidan av topplocket med en skiftnyckel. Lossa och ta bort de båda avgasventilerna täcker på baksidan av huvudet.
Insugningsventiler
6

Bifoga en metrisk socket och ratchet på änden av vevaxeln bolt där slutet lock avlägsnades. Vrid skruven moturs så du observerar inställningsmärkena vid svänghjulet innanför timing bostäder. Vrid skruven tills timing märket "I" är i linje med den timing indikatorn på den övre sidan av svänghjulet. Detta indikerar att kolven är i övre dödpunkt och insugningsventilerna är helt stängda.
7

Lossa låsmuttrarna på basen av både tappet beror på insugsventilerna.

8

Infoga en 0,10 mm bladmått mellan basen hos en vipparm och motsvarande ventilskaftet nedan. Vrid tappet medsols eller motsols med skruvmejseln, så behövs, tills bladmåttet glider in och ut med ljus motstånd. Upprepa detta steg för att justera den andra inloppsventilen. Dra åt båda låsmuttrarna med skiftnyckel. Addera Exhaust Valves
9

Fäst metrisk hylsa och spärrskaft på vevaxelns ände bulten. Vrid bulten moturs tills inställningsmärket "I" är vid den nedre sidan av svänghjulet och direkt vertikalt till tidpunkten indikatorn ovanför. Detta tyder på avgasventilerna är stängda.
10

Lossa låsmuttrarna på basen av både ventillyftare beror på avgasventilerna med metriska skiftnyckel.
11

Infoga en 0,18 mm bladmått mellan basen hos en vipparm och motsvarande ventilspindeln. Justera båda ventilerna med skruvmejseln tills mätaren glider in och ut med ljus motstånd. Dra åt låsmuttrarna med metriska skiftnyckel.
12

Återanslut ventilkåpor och dra åt med skiftnyckel. Sätt tillbaka transmissionskåpan och dra åt skruvarna med hylsa och spärrskaft. Sätt tillbaka veven-bolt lock med insexnyckel. Montera tändstiftet med plug skiftnyckel och sätt tillbaka tändkabeln för hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111486.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.